4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

72 yaşında ilk kez kar gördü

Adana Huzurevi'nde kalan 72 yaşındaki Osman Çarıkçıbaba, Karadeniz gezisi sırasında ilk kez kar görmenin keyfini yaşadı. Çarıkçıbaba, kar topu oynayıp kayarak karın keyfini çıkardı.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Adana Huzurevi'nde kalan yaşlılara yönelik olarak yaklaşık 1 hafta süren Karadeniz gezisi düzenlendi. Yaşlılar, gezi sırasında Ilgaz Dağı'ndaki tesislerde karla kaplı doğayla buluştu. Geziye katılan 72 yaşındaki Osman Çarıkçıbaba, Adana'da doğup büyüdüğü için hiç kar görmediğini, 72 yıl sonra huzurevi sayesinde kar görme imkanı bulduğunu belirterek, "Huzurevinde yaşamasaydım bu gezilere katılamazdım. Huzurevi hiç kimsenin sunmayacağı imkanları
bize sunuyor" dedi.

Hayatında kar görmediği için kar topu oynayamadığını ve kardan adam yapamadığını anlatan Çarıkçıbaba, "Ilgaz Dağı'nda kar topu oynayarak, kızak kayma imkanı buldum. Üstelik arkadaşlarla kardan adam yaptım. İnanılmaz mutlu oldum. Ölmeden kar görüp oynadığım için çok mutluyum" diye konuştu.

Adana Huzurevi Müdürü Nurdan Kama da yaptığı açıklamada, her yıl yaşlılara yönelik gerçekleştirdikleri geziyi bu yıl Karadeniz'e düzenlediklerini ve huzurevi sakinlerinin çok keyifli bir hafta geçirdiğini belirtti. Kama, gezi öncesinde geziye katılacak bütün yaşlıların sağlık kontrolünden geçtiğini, ayrıca gezi boyunca bir doktor ve hemşirenin yanlarında bulunduğunu kaydetti.

Kama, geziler sayesinde huzurevi sakinlerinin hiç görmediği yerleri gördüğünü ve hayatlarında hiç yaşamadıkları anları yaşadıklarını anlatarak, "Bu geziler yaşlılarda ayrı bir heyecan yaratıyor. Gittiğimiz yerlerde yaşlılar protokol gibi karşılanıyor. Yaşlılar bu heyecanla hastalıklarını bile unutuyor. Üstelik bu gezilerde gittiğimiz yeri ve ortamı huzurevi sakinlerine göre ayarlıyoruz" dedi.

Kama, daha önce İstanbul, Kapadokya, Çanakkale ve Kıbrıs gezisi organize ettiklerini ve bunun yaşlılara çok büyük moral olduğunu, Karadeniz gezisi sonrası da yaşlıların çok mutlu olduğunu söyledi. Gezi sırasında ise bir ilkin yaşandığın belirten Kama, 72 yaşındaki Osman Çarıkçıbaba ile 75 yaşındaki Fadime Coral'ın Adana'da doğup büyüdüğü için hiç kar görmediğini, bu geziyle karı ilk kez gördüklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 10:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?