1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

74 yıllık anısını tazeledi

74 YILLIK ANISINI TAZELEDİ

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yılında bu okulu ziyaretinde sınıftaki öğrencilerden biri olan Remziye Tatlı ile görüştü.

Okul müdürü Fatma Turna’nın daveti üzerine okula gelen ve öğrencilerle görüşen Remziye Tatlı, Atatürk’ün sınıflarını ziyaretinde hissettiklerini anlattı.

Bugün 89 yaşında olan Remziye Tatlı, o gün bütün arkadaşlarının çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Atatürk sınıfımıza girdi. Hepimiz çok heyecanlandık, ayağa kalktık. 'Oturun, geleceğin kültürlü anneleri' dedi. Atatürk çok şık giyinmişti. Bana çok yakın duruyordu. Neredeyse kolu koluma değiyordu ve onun kokusunu hissediyordum" dedi.

O gün başöğretmenin girdiği sınıf olan ve bugün müdür odası olarak kullanılan odada anılarını tazeleyen Remziye Tatlı’nın anlattıkları karşısında duygulanan Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, "O günlerde olduğu gibi bugün de bütün okullarımız geleceğin kültürlü annelerini yetiştirmeye devam ediyor. Onun gösterdiği hedeflere ulaşmak için onun fikirleriyle aydınlattığı yolda hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

74 YILLIK ANISINI TAZELEDİ
74 YILLIK ANISINI TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 10:48:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 13:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?