2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

75'lik dede evlilik vaadiyle dolandırıldı

Adana'da 3 yıl önce eşi öldükten sonra tek başına kalınca evlenmek isteyen 18 torun sahibi 75'lik dede, aracılara para vererek evlendiği 3 kadın tarafından dolandırıldı.

Kadınların toplam 6 bin YTL dolandırdığını belirten dede, polise kadınlardan ve kadınları kendisiyle tanıştıranlardan şikayetçi oldu.

Merkez Seyhan ilçesinde oturan 75 yaşındaki Rasim Gündoğdu, 3 yıl önce eşi Cennet Gündoğdu beyin kanamasından ölünce tek başına yaşamaya başladı. 6 çocuğundan toplam 18 torunu bulunan Gündoğdu, yaklaşık bir yıl yalnız yaşadıktan sonra eş ve dostlarına yalnızlıktan bıktığını ve evlenmek istediğini söyledi. Maddi durumu da iyi olan Gündoğdu'nun evlenmek istediğini öğrenen dolandırıcılar, hemen işe koyuldu.

İsmini bilmediği kişiler, yaklaşık 2 yıl önce Rasim dedeye, Osmaniye'den 200 YTL karşılığında Sultan adında bir kadın getirdi. Kadınla dini nikah yapan Rasim dede, "adettir" diyerek geline yaklaşık bin 500 YTL değerinde küpe, yüzük ve bilezik aldı. Rasim dedenin evlendiği kadın, 15 gün sonra "Osmaniye'de boşanma davamız var. Mahkemeye gidip geleceğim" diyerek ayrıldı ve bir daha geri dönmedi.

Aynı kişiler, bu kez de Rasim dedeye 500 YTL karşılığında başka bir kadın getirdi. Rasim dede, adını dahi öğrenemediği yeni gelin adayına da yaklaşık bin 500 YTL değerinde altın ziynet eşyası aldı. Akşam olduğunda birlikte yemek yiyip namaz kılan Rasim dede, yeni eşi "Kızım geliyormuş. Evi bulamaz ben gidip şehir merkezinden alıp geleyim" diyerek evden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi.

Aynı dolandırıcılar, Rasim dedeyi pazarlık yaparak 300 YTL karşılığında bir kadınla daha tanıştırdı. Rasim dede bu defa, ziynet eşyası yerine yeni eş adayına 750 YTL para verdi. Adının Ayşe olduğunu söyleyen kadın da, bir gece bile kalmadan yanında getirdiği kızının düğününü yapacağını ve tekrar geri geleceğini söyleyerek evden ayrılıp gitti.

50-55 yaşlarındaki 3 kadın ve kadınları getirenler tarafından dolandırılan Rasim Gündoğan, polise başvurarak şikayetçi oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 10:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?