4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

75'lik nine protokolde ağırlandı

Adana'nın merkez ilçesi Yüreğir'e bağlı Belören Köyü İlköğretim Okulu'nda resim sergisi açılışında valiyi görmeye gelen 75 yaşındaki nine, vali tarafından protokole oturtulup, açılış yaptırılınca duygulu anlar yaşadı.

75 yaşındaki Şerife Diner, Belören Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan resim sergisinin açılışına Valisi İlhan Atış'ın da katılacağını duyunca okula geldi. Şerife Nine, Vali Atış gelmeden protokol dışında sandalye de oturarak kendisini beklemeye başladı.

Okula gelen Vali Atış, protokolde oturacak yer varken vatandaşın kendisini ayakta beklemesine tepki göstererek vatandaşları protokole oturmaya davet etti. Bu arada arka sıralarda oturan Şerife Nine'yi de yanına çağıran Vali Atış, nine
ile bir süre sohbet etti.

Şerife Nine Vali Atış'a, "Sırf sizi görmek için açılaşa geldim. Dizlerimde ağrı var. Yürümekte güçlük çekiyorum ama sizi gördüğüm için mutluyum" derken, Vali Atış da Şerife Nine'ye teşekkür etti. Daha sonra Vali Atış, resim sergisinin açılışını Şerife Nine ile birlikte yaptı. Şerife Nine 75 yaşında olduğunu, ölmeden önce hayatında bir kez olsun vali görmek için açılışa geldiğini belirterek, "Hayatım boyunca hiç vali görmedim. İlk kez vali görüyorum. Biz çocukken hiç vali gelmezdi. Ama şimdi geliyor. Valiye bütün dertlerimizi anlattım. Yolumuzun bozuk olduğunu söyledim. Bütün sorunlarımızı giderecek. Vali dünyayı düzeltecek" dedi.

Şerife Nine, okuma-yazma bilmediğini anlatarak, "Şimdi okuma-yazma öğrenmek istiyorum ama kafa almıyor. Ama 4 oğlum vardı hepsini okuttum" diye konuştu.
Valinin kendisini yanına çağırdığında çok heyecanlandığını ve dizlerinin titrediğini anlatan Şerife Nine, duygulu onlar yaşadığını vurguladı.

Belören İlköğretim Okulu öğrencileri ise valiyi gördükleri için çok mutlu olduklarını kaydetti. Vali Atış daha sonra sergiyi gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 15:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?