4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

8 ay sonra ailesine kavuştu

KORSANLARIN ESİR ALDIĞI TÜRK GEMİCİ ADANA'DA

Aden Körfezi'nde 8 Temmuz'da korsanlar tarafından kaçırılan Horizon-1 kuru yük gemisinin personeli Mustafa Şenkal, uçakla Adana'ya geldi.

Korsanlar tarafından kazayla ayağından vurulan Şenkal, "8 aydır ailemi görmüyorum. En çok da yüzünü dahi görmediğim çocuğumu özlüyorum" dedi.

Korsanların elinde 3 ay boyunca rehin tutulan 23 kişilik mürettebat fidyeyle kurtarılmış ve gemi Akabe Limanı'na doğru yola çıkmıştı.

23 kişiyle birlikte sabah saat 05.45 sıralarında THY uçağı ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen gemi personelinden Mustafa Şenkal, Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan ailesine kavuşmak için aktarmalı olarak uçakla Adana Havalimanı'na geldi. Gemideki bir korsanın silahının kazayla ateş alması sonucu ayağından yaralanan Şenkal, koltuk değneği ile havaalanından çıkış yaptı.

Karayolu ile memleketine gidecek olan Şenkal, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "8 aydır ailemi görmüyorum. En çok da yüzünü dahi görmediğim çocuğumu özlüyorum" dedi.

Gemide ayağından silahla vurulması olayını anlatan Şenkal, korsanların sık sık silahlarıyla oynadığını belirterek, "Yine silahlarıyla oynadıkları bir anda silah patladı. Kurşun ayağıma geldi ve kurşun şu anda ayağımda. Genelde bize iyi davranıyorlardı. Çünkü onların bizlerle bir işi yoktu. Ama bizim üzerimizden para almak istiyorlardı. En büyük kozları bizlerdik. Dolayısı ile bize kötü davranmadılar" diye konuştu.

Gazetecilerin "Tekrar gemide çalışmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Evet. Çünkü, bu benim mesleğim" diye cevap veren Şenkal, "Somali'ye gönderilecek olsanız gider misiniz?" sorusuna ise, "Durum ve şartlar ne gösterirse ona göre karar veririm. Gidilecekse gidilir" yanıtını verdi.

Şenkal, havaalanında eşi Zeynep Şenkal ile yaptığı telefon konuşmasında ise, "Havaalanındayız şu anda. Birazdan havaalanından çıkıp eve geleceğim" dedi.

KORSANLARIN ESİR ALDIĞI TÜRK GEMİCİ ADANA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 12:30:03
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 14:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?