4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

8 ayrı ekiple 28 mahallede mücadele

Adana'nın merkez ilçe Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, belediye olarak sivri sinekle mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Sarıçam Belediyesi 28 mahallede haftada en az bir defa ilaçlama yapıyor. 8 ayrı ekiple İncirlik, Suluca, Baklalı, Kürkçüler, Buruk ve Sofulu bölgelerinde mücadele yapıldığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Büyükşehir Belediyesi devralana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Zenbilci, “Yargı kararının adından valimiz mücadelenin ilçe belediyeleri tarafından yapılmasını istedi. Biz de bu görevimizi imkanlarımız doğrultusunda yerine getiriyoruz” dedi.Bu arada, sineklerin barınmasına ve çoğalmasına neden olan otların belediye ekipleri tarafından biçilmesine devam ediliyor. 15 kişilik ekip tarafından tüm mahallelerde sırasıyla kanal kenarı, park içi ve civarları, tarla kenarları gibi otların aşırı derecede geliştiği yerler temizleniyor.

Bilindiği üzere Antalya merkez ilçelerinden Muratpaşa Belediyesinin başvurusu üzerine Danıştay, sinekle mücadeleyi Büyükşehir Belediyelerinin yapması yönünde karar almıştı. Bu karar üzerine metropol ilçelerin bir kısmı sinekle mücadele yapmayacağı yönünde açıklamaya yaparken, Adana’da tüm ilçeler ilaçlama ve mücadeleye devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 14:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?