2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

8 kişi tekmeleyerek öldürdü

ADANA'nın Kozan İlçesi'nde, bir ilköğretim okulunda kadrosuz görev yapan anasınıfı öğretmeni 23 yaşındaki A.K.'yi rahatsız ettiği ileri sürülen eski sevgilisi galerici 28 yaşındaki Kenan Aslan, 8 kişi tarafından acımasızca dövüldü.

Ağır yaralanan Aslan götürüldüğü Kozan Devlet Hastanesi'nde yaşamanı yitirdi. Polis, Ayşegül Karataş'la, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın koruma müdürlüğünü yapan ANAP eski Adana Milletvekili Musa Öztürk'ün 2 yeğeninin de aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı.

Olay dün saat 21.30 sıralarında Aslanpaşa Mahallesi Aşağı Çarşı Mevkii’nde meydana geldi. İddiaya göre, 2 Haziran İlköğretim Okulu'nda kadrosuz olarak görev yapan anasınıfı öğretmeni A. K., ayrıldığı sevgilisi galerici Kenan Aslan'ın kendisini rahatsız ettiğini ileri sürerek henüz kimliği saptanamayan bir arkadaşına, “Kenan, beni rahatsız ediyor, gözdağı verin” dedi.

Bunun üzerine, Adana'da oto galerisini bulunan Kenan Aslan, bir grup genç tarafından takibe alındı. Dün akşam Kozan'a gelen Aslan'ın sokak ortasında yakalayan gençler, onu tekme tokat dövmeye başladı. Olayın gören çevredekiler 8 kişinin bir kişiyi aralarına alıp dövdüğünü polise ihbar etti. Bu sırada kalabalık, Aslan'ı otomobile bindirerek olay yerinden götürdü. Polisler bölgede araştırma yaparken dövülen gence rastlanmadı.

Bu ihbardan yaklaşık 1 saat sonra Kozan Devlet Hastanesi'ne feci şekilde dövülmüş şekilde getirilen Kenan Aslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aslan'ın hastaneye getiren ve adı açıklanmayan kişi, “Onu Işıklı Köyü yolunda yerde yatarken buldum” dedi. Bu kişi gözaltına alınarak sorgulandı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda soruşturmayı genişleten polis, anasınıfı öğretmeni A. K.'ın da aralarında bulunduğu 8 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Kozanlı olan eski milletvekili Musa Öztürk'ün 2 yeğeninin de bulunduğu öğrenildi. Dövülerek öldürülen Kenan Aslan'ın cenazesi ise otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. A. K.'la, kimliği açıklanmayan diğer 8 zanlının sorgusu sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 14:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?