4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

8 kişinin katiline rekor ceza!

Adana'da ailesinden 3'ü çocuk 8 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan zanlı hakkında 8 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Adana Huzurevleri Mahallesi'ndeki apartmanda babası İbrahim (64), annesi Günay (62), ablası Nalan (40), kardeşi Ali (33), yengesi Ela Gül (29), yeğenleri Vedat (6) Y., Halil İbrahim (17) ve Arif Kopar'ı (19) öldürdüğü iddia edilen Murat Y.'ye (38) ilişkin soruşturma tamamlandı.

Hakkında "Çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunmayacak kişiyi öldürme, yakın akrabayı öldürme, tasarlayarak öldürme" suçlarından 8 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan Murat Y., önümüzdeki günlerde Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşına çıkacak.

Cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede, soruşturmanın tüm aşamalarında susma hakkını kullanan Murat Y.'nin mal paylaşımı yüzünden ailesiyle anlaşmazlığa düştüğü belirtildi. İddianamede, cinayetin işlendiği dairenin kendisinin minibüs paraları ve babası İbrahim'in katkılarıyla alınıp hemşire ablası Nalan Y.'nin üzerine tescil edildiğini ileri süren Murat Y.'nin bu durumu 'kendisine yapılmış haksızlık' olarak kabul ettiği ve son zamanlarda aile içinde huzursuzluk çıkarttığı ifade edildi. Cumhuriyet savcısı, iddianamede Murat Y.'nin 8 kişiyi ne zaman ve nasıl öldürdüğüne dair şu bilgilere yer verdi:

"Şüpheli, 1 Haziran 2009 günü öğleden sonraki bir saatte ölenlerin birlikte yaşadığı Öz Emek Apartmanı'ndaki eve gelmiş. Zanlı, o andan itibaren ilk önce evdekileri, daha sonra gelenleri öldürmeye devam etmiş. Şüpheli, maktuller İbrahim, Ali, Ela Gül, Nalan Y., Arif ve Halil İbrahim Kopar'ı silahla, annesi Günay ve yeğeni 6 yaşındaki Vedat'ı boğarak öldürülmüştür."

Murat Y.'nin öldürmeyi gerçekleştirdikten sonra geldiği araçla tekrar oradan ayrılarak Toros Mahallesi'ndeki evine gittiği ve burada karısına yazdığı mektupta cinayeti anlattığı vurgulanan iddianamede, şöyle denildi:

"Murat Y., yazdığı mektupta karısını gelecekte nasıl davranması yönünde yönlendirmeye çalışmış. Evinde yapılan aramada olay günü giydiği kanlı elbiseleri ve ruhsatsız silahı ele geçirilmiştir. Olay yerinde elde edilen boş kovanlar ile şüpheliden ele geçirilen silah uyum sağlamıştır. Elde edilen delillerden Murat Y.'nin susma hakkını kullanması nedeniyle öldürdüğü aile yakınlarını hangi sırayla öldürdüğü tespit edilememiştir. Ancak ölenlerin evde aynı anda bulunmadıkları sabit olduğundan Murat Y.'nin atılı suçu tasarlayarak işlediği anlaşılmıştır."

Savcı, sanığın öldürdüğü ailesinden her bir kişi için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca mahkemeden şahsın katliamı tasarlayarak işlediği için verilecek cezadan indirim yapılmamasını istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 15:46:57
Güncelleme :8 Temmuz 2009 Çarşamba 15:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?