2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

8 yıl sonra ortaya çıkan skandal

Adana'da, 1996 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu Adana SSK Hastanesi'nde dalağı alınan Durmuş Duran'ın sol böbreğinin kayıp olduğu 8 yıl sonra ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 8 yıl önce Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde motosikletiyle seyrederken bir otomobilin çarpması sonucu yaralanarak Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Durmuş Duran, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Adana SSK Hastanesi'ne sevk edildi. İddiaya göre, dalağında kanama meydana gelen, sol böbreğinde de çizik tespit edilen Duran'ın dalağı ameliyatla alındı.

Sağlığına kavuşan Duran'dan, geçtiğimiz günlerde müracaat ettiği Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Adana İl Müdürlüğü'nden sağlık raporu alması istendi.

Sağlık Raporu için Adana Devlet Hastanesi'ne başvuran Duran'ın, yapılan tetkikler sonucu sol böbreğinin olmadığı ortaya çıktı.

Duyduklarına inanamayan Duran, yaşadığı şoku üzerinden atamadan özel bir tıp merkezine gitti. Burada da ultrasound cihazıyla yapılan tetkikte Duran'ı sol böbreğinin alınmış olduğu belirlendi.

Bunun üzerine, böbreğinin alınmasıyla ilgili olarak Adana SSK Hastanesi'ne başvuran Duran, buradan da böbreğine yönelik bir müdahalenin yapılmadığı yolunda cevap aldı.

Durmuş Duran, avukatı aracılığıyla sorumlular hakkında şikayetçi olacağını söyledi. Adana’da, 1996 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu Adana SSK Hastanesi’nde dalağı alınan Durmuş Duran’ın sol böbreğinin kayıp olduğu 8 yıl sonra ortaya çıktı.

adana
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 17:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?