4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

80'lik ninenin yaşam savaşı

80'LİK NİNE KANSERLİ EŞİNE BAKABİLMEK İÇİN KAĞIT TOPLUYOR

Adana'da 80 yaşındaki Cennet Taşkın, gırtlak kanseri olan 85 yaşındaki eşine bakabilmek için ilerleyen yaşına rağmen sokaklarda kağıt topluyor.

Adana'da 80 yaşındaki Cennet Taşkın, kağıt toplayarak kanser hastası kocasına bakıyor. Yaklaşık 10 yıldır boyundan büyük el arabası ile dolaşarak kağıt toplayan ve komşularının "Süper Nine" lakabını koyduğu yaşlı kadın görenleri hayrete düşürüyor. Cennet nine, 85 yaşındaki kocası Abdullah Taşkın gırtlak kanseri olduğu için çalışamadığını, evde yatalak olduğunu, bu nedenle çalışmaya mecbur olduğunu ifade etti. Gücü yettiğince çalışmaya devam edeceğini söyleyen Cennet nine, "80 yıl onurumla, namusumla

yaşadım. Bu saatten sonra değişmeyeceğim. Yıllarca kocam bize baktı, o şimdi hasta. 60 yıllık kocama seve seve bakarım" dedi.

3 tane çocuğu olduğunu ancak onların da inşaatlarda çalışarak ancak kendi karınlarını doyurabildiğini anlatan Cennet nine, "Kocam 50 yıl inşaatlarda çalışıp amelelik yaparak bana ve çocuklarıma baktı. Ben de şimdi hasta kocama kağıt toplayarak bakıyorum" diye konuştu.

Yılda bin 500 TL kira verdiğini, kiranın yanı sıra karnını doyurmak için çalışmak zorunda olduğunu, ayda en fazla 200 TL'lik kağıt toplayabildiğini belirten Taşkın, "Sabahın erken saatlerinde ve akşamleyin kağıt topluyorum. Çalışmak zor oluyor. Ama çalışmaya mecburum. Ben de çalışmasam yiyecek ekmek bulamayız. İş olmadığı için kağıt topluyorum. Ama daha iyi bir işte çalışmak isterim" dedi.

80'LİK NİNE KANSERLİ EŞİNE BAKABİLMEK İÇİN KAĞIT TOPLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 09:56:01
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 10:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?