2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

85. yılda büyük coşku

Adana'da Cumhuriyet Bayramı, binlerce kişinin katıldığı törende coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü dolayısıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende Vali İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, vatandaşların bayramını kutladı.

Daha sonra törende konuşan Vali Atış, Ulu Önder Atatürk'ün kutsal emaneti olan Cumhuriyetin 85. yıldönümünü kutlamanın sevincini milletçe yaşadıklarını söyledi. Atış, "Hiçbir kötü emel, Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar veremeyecektir" dedi. Atış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"29 Ekim 1923, Türk tarihinin en önemli dönemeçlerinden biri olmuştur. Çünkü; dünyadaki pek çok ulusun özlemini duyduğu, fakat hala elde edemediği insan hak ve hürriyetine dayanan rejimlerin en erdemlisi olan Cumhuriyetin ilanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla yüce milletimiz daha güçlü bir biçimde dünya ulusları arasındaki onurlu yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti; bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen Büyük Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyerek yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, Onun ilke ve devrimlerini gönülden benimseyen Türk milletinin soylu bir yansımasıdır."

Konuşmanın ardından halkoyunu gösterisi sunulurken, öğrenciler Cumhuriyet konulu şiirlerini okudu. Şiirlerin adından, kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül törenin ardından tören geçişi yapıldı. Tören geçişinde 6. Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, sivil toplum örgütleri, okullar, polis okulu öğrencileri hazır bulundu. Tören geçişi sırasında askerler ve polisler vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:26:35
Güncelleme :29 Ekim 2008 Çarşamba 14:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?