4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

87 gündür katili bulunamadı

Adana'da ailesiyle piknik yaparken nereden geldiği belli olmayan kurşunun kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 9 yaşındaki Akif Can Yıldız, yaşıyor olsaydı 2. sınıf öğrencisi olacaktı. 87 gün önce yaşamını yitiren Akif Can'ın annesi, oğlunun fotoğraf, defter, kitap ve kalemiyle okula giderek oğlunun sınıfındaki sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Merkez Çukurova ilçesindeki Adnan Menderes bulvarında 11 Temmuz 2009 akşamı ailesi ile piknik yaparken nereden geldiği belli olmayan kurşuna hedef olan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Akif Can Yıldız, yaşıyor olsa Yeşilevler İlköğretim Okulu 2/A öğrencisi olacaktı. Ancak 87 gün önce bir serseri kurşun onu piknikte yakalayarak onu hem ailesinden hem okulundan hem de arkadaşlarından aldı. Aradan 87 gün geçmesine rağmen katili hala bulunamadı. Katilin bulunmaması anne Sabiha Yıldız'ın acısının katlanmasına yol açıyor.

Okulların açılmasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen anne Yıldız, geçen yıl okula başlayan oğlunun okuluna çok gitmek istemiş ancak bir türlü ayağı varmamış. Oğlunun birinci sınıftaki kıyafetlerini, defterini, kalemini saklayan acılı anne, dayanamayarak oğlunun okuluna gitti. Anne Yıldız, sınıfta Akif Can'ın öğretmeni Gülcan Işık'a sarılarak ağladıktan sonra oğlunun geçen yıl sıra arkadaşı olan Burak Gökay'ın yanına oturdu. Anne Yıldız, oğlu gibi önce dersi dinledi. Ancak dersi dinlemeye yüreği daha fazla dayanamayarak gözyaşlarını boğuldu.

Yıldız, oğlunu serseri bir kurşunun bu sınıftan ve hayattan aldığını, 87 gündür katilinin bulunamadığını belirterek, "Benim çocuğum yaşasaydı şimdi burada olacaktı. Dilerim Allah'tan oğluma bunu yapanlar daha beter olsun. Çok üzgünüm, uyuyamıyorum, haplarla ayakta duruyorum. Ama durmak zorundayım. Bir tane daha çocuğum var çünkü. Onun için ayakta durmak zorundayım. Oğlumun arkadaşları burada ama oğlum yok maalesef. Okul açıldı açılalı oğlumun sınıfına ilk kez geliyorum. Gelemiyordum çünkü. Her şeyi duruyor, eşyalarının hepsi duruyor. Hiçbirini açıp bakamıyorum doğru düzgün. Söyleyecek hiçbir şeyim yok Allahlarından bulsunlar. Onu çok özlüyorum. Nazlı, sessiz oğlum yok artık" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Anne Sabiha Yıldız, oğlunun sırasında oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü.

Akif Can'ın geçen yıl aynı sırada oturduğu arkadaşı Burak Gökay ise Akif Can'ın vurulduğunda onun evine gittiğini ve çok üzüldüğünü söyleyerek, "Akşamları yattığımda yanımda hissediyorum. Şimdi herkes artık Akif Can yok diyor. Herkes üzülüyor" dedi.

Akif Can'ın bir başka arkadaşı Şeyma Türkmen ise 87 gündür uyurken Akif Can'ı yanında hissettiğini, geçen yıl Akif Can ile oyun oynarken bu yıl Akif Can'ın olmadığını, katilinin bir an önce bulunmasını istediğini belirterek gözyaşlarına boğuldu. Arkadaşı Buket Kırbaş ise Akif Can'ın ölümünü kabullenmenin çok zor olduğunu anlatarak, "Bunu ona kim yaptıysa Allah'ından bulsun. Can'ı çok özlüyorum. Akif Can'la geçen yıl oyunlar oynuyorduk, ders çalışıyorduk. Bizim en iyi arkadaşımız Akif Can'dı. Katilin bulunamaması bizi çok üzüyor" diyerek ağladı.

 rkadaşı Hasan Can Yılmaz ise, Akif Can'ı çok özlediğini belirterek, "Geçen yıl oynuyorduk. Birlikte okul gezisine gitmiştik, oynamıştık. Onu çok özlüyorum. Onu vuranın Allah belasını versin. Ben onu çok seviyordum benimle çok iyi geçiniyordu. Katilin bulunmasını istiyorum" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Yine bir diğer arkadaşı Büşra İrem Gider ise "Arkadaşım yok artık. Onun için çok üzülüyorum. Keşke burada olsa da oynasak, ders çalışsak" diyerek ağladı.

Akif Can'ın öğretmeni Gülcan Işık ise en büyük dileklerinin bir an önce katilin bulunması olduğunu anlatarak, "Çocuk için elimizden bir şey gelmiyor artık ama en azından katil bulunursa aile de biz de bir nebze rahatlayacağız. Ne yazık ki eğlenmeyi bilmeyen bir toplumuz. Eğlenirken silah kullanılmasına son verilsin. Bu kaçıncı ölüm?" dedi. Işık, bir yıl okuttuğu Akif Can'ı anlatırken duygulu anlar yaşadı. Işık öğretmen, Akif Can'ın sessiz sakin, iyi bir öğrenci olduğunu belirterek, "Arkadaşları onu çok arıyor. Sakindi, uyumlu bir çocuktu. Bütün bir yaz tatilimiz anne ile birlikte zehir oldu. Küçücükken bize geliyorlar. Bunlar aynı çocuğumuz gibi, onlardan hiçbir farkları yok. Bu yıl ben hissettirmemeye çalışıyordum ama onlar sürekli söylüyorlar Akif Can yok diye. Onu hepimiz çok arıyoruz" diye konuştu.
Daha sonra Işık öğretmen, anne Yıldız'ın getirdiği Akif Can'ın fotoğrafını sınıfa astı. Öğrenciler Akif Can'ın fotoğrafının sınıfa asılmasıyla birlikte gözyaşlarına boğuldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 11:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?