2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

9 bin fidan toprakla buluşacak

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, çölleşme ve kuraklık etkilerinin ortadan kaldırılması ve azaltılması amacıyla başlatılan "Milli Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında "Gençlik Ormanı" tesis edildi.

Adana Valisi İlhan Atış, Tufanbeyli Kaymakamlığı ve Saimbeyli Orman İşletme Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun daire amirlerinin yanı sıra öğrenci ve vatandaşın katıldığı fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, "Fidan toprağın çocuğudur, onu kendi çocuğunuz gibi koruyun. Bu fidanlar büyüdüğünde inanıyorum ki ülkemizin bu köşesi daha güzel olacak. Sevgili çocuklar her şey sizin için, sizleri seviyoruz" dedi.

Tufanbeyli Kaymakamı Cevat Uyanık da, "Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğrencilerimiz ve kıymetli konuklarımızla 8.7 hektarlık alanda 9 bin fidan dikeceğimiz Gençlik Ormanı'nı birlikte oluşturmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz ise, Tufanbeyli'de, 23 okul, 29 köy meydanı ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bahçeleri, camiler ve askeri birliklerin bahçelerini ağaçlandırmayı planladıklarını ifade ederek, "2008 yılında planladığımız ağaçlandırma çalışmalarını kısa süre içerisinde diğer ilçelerimizde de bitirmeyi amaçlıyoruz. Ormanlık alanların artırılmasına yararlı olacak bu seferberliğin amacına en kısa sürede ulaşacağına inanıyorum" dedi.

Daha yeşil, yaşanabilir bir Türkiye ve dünya için tüm vatandaşların bu seferberliğe destek vermesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Orman kaynaklarımızı gözümüz gibi korumalı ve varlıklarını artırmalıyız. Doğal dengenin korunmasında en önemli unsur ormanlar, asırlardır süregelen ve tahrip edilen bozuk orman alanlarının yeniden verimli hale getirilmesi gerek. Orman Bölge Müdürlüğü orman tahribini tam bir seferberlik anlayışı ile ele almış, bozuk ve erozyona açık alanları yeniden ağaçlandırmak için çalışmalarına son sürat devam etmektedir. Milli Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı'nda Adana için toplam 74 bin hektar alanın ağaçlandırılması ve rehabilitasyonu hedeflendi. Üzerimize düşen görevi yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız."

Konuşmaların ardından Vali İlhan Atış, Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, öğrenciler ve konuklar Gençlik Ormanı'na ilk fidanları diktiler.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 14:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?