2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

9 yaşındaki çocuğun umudu Başbakan

Adana'da, tüp patlaması sonucu yaralandıktan sonra götürüldüğü özel tıp merkezinde 230 YTL tedavi masrafı ödenmeyince, 1 saat tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmeyen 9 yaşındaki İbrahim Y., kendisine yardım eli uzatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan şimdi de estetik ameliyat yaptırıp yaralarından kurtulmak ve güneşli havalarda oynamak istiyor 

Seyhan ilçesi, Gülpınar Mahallesi'nde 15 Nisan 2008 tarihinde meydana gelen olayda, bir tüpgaz satış bayisinde tüp patlaması sonucu iş yerinde çalışan 19 yaşındaki Ahmet Gökoğlu, yeğeni Necati Bey İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi İbrahim Y., yanarak ağır yaralandı. 

Yakınları tarafından Özel Hacettepe Tıp Merkezi'ne götürülen yaralılara burada ilk müdahaleleri yapıldı. Ancak yakınları yaralıların tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmelerini istedi. Yaralı İbrahim Yıldırım'ın babası Mehmet Yıldırım, masraf olarak kendilerinden 230 YTL istendiğini ve bu nedenle tıp merkezinin sevk işlemini yapmak istemediğini iddia etti. 

Yaklaşık 1 saat gözlem altında tutulan yaralılar, polis ekiplerinin, tıp merkezi yetkileriyle görüşmesinin ardından, tıp merkezine ait bir ambulans ile Adana Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tedavide, vücutlarının değişik yerlerinde 3. derece yanık izleri bulunan yaralılardan İbrahim Y.'nin dramını televizyonlardan izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aileye yardım eli uzattı.
Yapılan inceleme sonunda Özel Hacettepe Tıp Merkezi, 5 gün süreyle kapatılırken, Başbakan Erdoğan'ın sahip çıktığı İbrahim Y. tedavisinin tamamlanmasının ardından normal hayatına döndü. 

Erdoğan, tedavi masraflarını üstlendiği İbrahim'e en son Amerika'dan yanık elbisesi ısmarladı. Uzun süredir beklediği 7 bin YTL değerindeki bio-konsept adı verilen yanık elbisesine kavuşan İbrahim Y., güneşe karşı özel olarak üretilen elbiselerle gittiği okuluna daha rahat devam edebilmek için plastik cerrahi tedavisi görmek istiyor. 

Güneş altında koşup oynayamadığını belirten İbrahim Y., "Güneşli günlerde özel elbiseyle okula gidiyorum. Arkadaşlarım merak edip soruyorlar. İyileşip güneş altında da oynamak istiyorum. Bir de Başbakanımızın bulduğu iş yeri kapanınca babam yine işsiz kaldı. Babam başbakanı aradı. Yardım edeceklerini söylediler" şeklinde konuştu. 

İbrahim Y.'nin babası Mehmet Y., oğlunun yanığa bağlı yaralarının kapandığını ancak yara izlerinin hem estetik açıdan kötü hem de sertlik oluştuğunu söyledi. Oğlunun plastik cerrahi tedavisi görmesi gerektiğini belirten baba, "Olaydan sonra çok sayıda insan arayarak yardım etmek istediklerini söyledi. Ama şimdi kimse arayıp sormuyor" şeklinde

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?