2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

93 dilenciye para cezası uygulandı

Adana'da zabıta ve emniyet ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği dilenci operasyonunda, cami önlerinde dilenen 93 kişi hakkında 'Kabahatler Kanunu'na muhalefetten 62'şer YTL para cezası uygulandı.

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin şehir merkezindeki Yeni Camii önünde aldığı bir dilencinin üzerinden 50 Singapur Doları çıktı.

Dilenerek topladıkları paralara el konulan 93 dilenci, haklarında yasal işlem tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı. Henüz yaşına girmemiş bebeklerini istismar ederek dilenen kadınların çoğunlukta olduğu dilenci grubu arasında koltuk değnekleriyle gezen 72 yaşında yaşlıların da bulunması dikkat çekti.

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Çay, özellikle cami önlerinde kucaklarındaki bebekleri kullanarak dilencilik yapan kişilerin alındığını açıkladı.

Çay, halkın iyi niyet ve yardımseverlik duygularını istismar eden kişilerle mücadelede halk desteğinin özellikle şart olduğunu söyledi. Dilencilerin genellikle çevre il ve ilçelerden Adana şehir merkezlerine geldiklerini belirten Çay, dilenci sayısının halkın şehir merkezinde yoğun olarak bulunduğu saatler ile Cuma Namazı ve hafta sonları daha da arttığını söyledi.

Dilencilerin vatandaşların dini duygularını kullanarak para topladıklarını ifade eden Çay, "Duygu istismarcısı dilencilere karşı başlattığımız çalışmalar sürekli devam ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu konudaki çalışmalarımıza ara vermeksizin devam edeceğiz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 16:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?