4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

96 kız öğrencinin okul sevinci

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordineli çalışmaları sonunda, çeşitli sebeplerden dolayı okula gidemeyecekleri belirlenen 160 kız öğrenciden 96'sı okula kazandırıldı.

Ceyhan Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin öğrencilere yönelik olarak yaklaşık 3 aydan beri yaptığı diyalog ve anket çalışmaları neticesinde Ceyhan'daki 26 ilköğretim okulunda çeşitli sebeplerden dolayı okula devam edemeyecekleri tespit edilen 160 kız öğrencinin ailelerine ikna ziyaretleri yapıldı. Görüşmelerin sonunda 96 kız öğrencinin aileleri ikna edilerek kızlarını okula göndermeleri sağlandı.

Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü, geleceğin teminatı olan çocukları okula kazandırmak ve bu konuda velileri bilinçlendirmek gerektiğini belirterek, okumayan kız öğrenci kalmaması gerektiğini söyledi.

Tüylü, "Gelişmiş ve bilinçli bir toplumun eğitim seviyesi çok yüksektir. Özellikle kızlarımızın eğitim düzeylerinin yükselmesi her açıdan önem taşıyor. Velilere sesleniyorum, özellikle kızlarının eğitimine destek ve önem versinler. Emniyet Müdürlüğü olarak okula kazandırdığımız bu öğrencilerimizin okul forması, kırtasiye ve giyim eşyalarını temin ettik. Onları, gelecekte bilgili, kendini yetiştirmiş, ülkesine faydalı gençler olarak karşımızda göreceğimize inanıyorum. Şu anda ikna ziyaretlerine gittiğimiz 60 öğrenci ailesi daha var. Onları da ikna etmeyi umut ediyorum" dedi.

Okula kazandırılan kız çocukları ile birlikte okul alışverişine çıkan Bayram Kadir Tüylü, daha sonra makamında öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 16:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?