2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

A.Demirspor sezondan umutlu

ADANA DEMİRSPOR, YENİ SEZONDAN UMUTLU

Spor Toto 2. Lig takımlarından Adana Demirspor teknik direktörü Ali Güneş, Demirspor'u hak ettiği noktaya taşıyabilme noktasında teknik heyetinden futbolcusuna, yönetiminden taraftarına kadar tek bir yürek olunması ve herkesin elinden gelenin en iyisi yapması gerektiğini söyledi.

Adana'da yerel bazda yayın hayatını sürdüren Koza Televizyonu'nda ekranlara gelen; 'Ceza Sahası' adlı spor programına konuk olan Güneş, Abdullah Ay ve Reşat Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Yeni sezon hazırlıklarını Aytaç Durak Tesisleri'nde yapmış oldukları kondisyon ağırlıklı çalışmalarla sürdürdüklerini anlatan Güneş, maddi anlamda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Bolu kampını ileri bir tarihe almak zorunda kaldıklarını, böylelikle de kulübün yükünü biraz olsun hafifletmeye çalıştıklarını vurguladı. Ancak

buna rağmen sahip oldukları tesisin, her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olduğunun altını çizen Güneş, kentte 2 hazırlık maçı yaparak, Ağustos ayının ilk haftasında da Bolu'da 15 günlük bir kamp yapacaklarını açıkladı. Geçtiğimiz sezonun kendileri açısından istenilen düzeyde geçmediğini belirten Güneş, Mavi-lacivertli renklere gönül veren taraftarları üzdükleri için de özür diledi.

Güneş, yeni sezondan oldukça umutlu olduklarını ifade ederek, "Bu nedenle çok çalışıp, en az hatayla sahada mücadele edip, sonuca ulaşmak zorundayız. Hedefimiz; Adana Demirspor'u hak ettiği noktaya taşımak. Bunu başarmak için teknik heyetinden futbolcusuna, yönetiminden taraftarına kadar tek bir yürek olup, elimizden gelenin en iyisi yapmak zorundayız" dedi.

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Ali Güneş, her bir futbolcuyu son 5 yıllık performansına göre değerlendirdiklerinin altını çizerek, iç ve dış transferin de buna göre belirlendiğine işaret etti. Samet Albayrak'ın, Göztepe'ye satılmasıyla ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soruya da yanıt veren Güneş, Albayrak'ın her yıl ortalama 3 golle sezonu tamamladığı bilgisini verdi. Güneş, "27 yaşında olan Samet'in bize toplam maliyeti 400 bin TL. Kendisiyle olan sözleşmemizse gelecek yıl sona

erecekti ve sözleşmesi bittiği anda da onu takımda tutamayacaktık. Biz onun transferini takas karşılığında gerçekleştirme kararı aldık. Bu noktada da Samet'e karşılık Göztepe'den; Tayfun Özkan, Uğurtan Çepni ve Raşit Sevindir'i kadromuza dahil ettik. İnanın bu takas Adana Demirspor'un lehinedir. Samet yılda 3 gol ortalamasıyla oynarken, Tayfun Özkan 3 yılda 70 gol attı. Şimdi size soruyorum; yanlış bunun neresinde?" ifadesini kullandı.

Söz konusu oyuncuların yanı sıra Göztepe'de forma giyen Burak ile de anlaşmaya vardıklarını kaydeden Güneş, Turgutluspor'dan da savunmada görev yapan Emrah Kaya ile de büyük ölçüde anlaşma sağlandığını söyledi. Tüm bu oyuncularla resmi sözleşmenin en kısa sürede imzalanacağını dile getiren Güneş, iç transferdeyse Samet Özen'in de sözleşmesinin uzatılacağını belirterek, hala görüşmeleri süren 1-2 ismin de durumunun netlik kazanacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2011 Çarşamba 11:59:01
Güncelleme :13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?