2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

AB fonundan yararlanma semineri

Adana Valiliği ile Adana Güçbirliği Vakfı’nın işbirliğiyle düzenlenen seminerde, sivil toplum örgütlerinin (STK) temsilcilerine çeşitli projeler için Avrupa Birliği’nin sağladığı mikro kredilerden yararlanma konusunda bilgiler verildi.

Adana Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen seminerde, Çukurova Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ile Adana Güçbirliği Vakfı, Adana Kent Konseyi, Adana Çiftçiler Birliği, Adana Muhtarlar Derneği, Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası gibi sivil toplum örgütlerinin temsilcileri hazır bulundu.

"AB Projelerine Genel Bakış ve Temel İlkeler" konulu semineri veren AB Türkiye Komisyonu Sivil Toplum Geliştirme Projesi (STGP) Genel Koordinatörü Sunay Demircan, bu yıl Avrupa Birliği’nce Türkiye’ye 250 milyon Euro, gelecek yıl 450 milyon Euro ve 2006 yılı için de 600 milyon Euro fon ayrıldığını bildirdi. Demircan, Türkiye’deki STK’ların AB fonlarından daha çok pay alabilmesi için kabul edilebilir projelerin üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Demircan, öncelikle projenin belirlenmesi sonra ilgi sahipleriyle toplantılar yapılması ve ardından da projenin planlanması gerektiğini belirterek, "Bu safhadan sonra da kaynak gerekmektedir. Kaynak ise AB fonlarıdır. Ama bunun için çok çalışmanız lazım" dedi. Demircan, hangi tip projelere hangi fonlardan ne kadar destek sağlandığına dair ayrıntılı bilgilerin "www.stgp.org.tr" adresinden öğrenilebileceğini sözlerine ekledi.

Adana-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 13:42:01
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 13:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
a.ihsan özel IP: 81.214.163.xxx Tarih : 14.09.2005 17:07:24
Merhaba Dostlar; AB fonları ile ilgili bir uzman olarak size görüşleri aktarmak isterim.AB fonları ile ilgili ege bölgesinde çalışmalarım esnasında bu fonların çok ciddiye alınmadığını üzülerek gördüm.Konu ayırt edilerek katkı yapmak isteniyor.Öncelik sadece yardım almaktan yana.Kullanmak çok fazla önemsenmiyor.Bilgilendirmek için yaptığım çalışmalar bende hayal kırıklığı yarattı.Çalışan arkadaşlara daha fazla özveri gerektiğini vede yılmamlarını öğütlüyor çalışmalarında başarılar diliyorum.