2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ABD Konsolosluğu'na siyah çelenk

Saadet Partisi (SP) Adana İl Örgütü, Irak’ın Felluce kentine düzenlenen operasyonu protesto amacıyla, ABD Konsolosluğu’na siyah çelenk bıraktı. SP Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Felluce katliamları sırasında İncirlik Üssü’nün kullanıldığı haberlerinin hükümet tarafından yalanlanmadığını ileri sürdü.

Tüm Müslümanlar’ı, ABD ve ona destek veren ülkelerin mallarını boykot etmeye çağıran Cengil, "Sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanı, AB için gösterdikleri performansı, Irak’taki katliamın durdurulması için de dünyayı dolaşarak göstermelidirler. Türkiye dünyanın en büyük ordularından birine sahiptir. Irak’taki katliamları durdurmak ve sınır ötesinde sınırlarımızın güvenliğini sağlamak üzere, Irak’a asker göndermelidir. ABD Irak’tan derhal çekilmeli ve ülkede bir an önce serbest demokratik seçimlerin yapılacağı ortamı hazırlamayı da bölge ülkeleri üstlenmelidir. Bölgeye istikrar ancak bu şekilde gelir" dedi.

Basın toplantısının ardından ABD Konsolosluğu’nun önüne gelen SP’liler, tekbir getirerek, "Kahrolsun İsrail, büyük şeytan ABD" şeklinde slogan attı. "Hesabını soracağız", "Müslümanlar kardeştir", "Her yer Irak, hepimiz Iraklıyız", "Irak bizim namusumuz" yazılı dövizler taşıyan partililer, konsolosluk önüne siyah çelenk bırakarak eylemlerine son verdi.

adana
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 14:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?