2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ABD'li heyetten Atış'a ziyaret

ABD'nin değişik eyaletlerinden ülkemize gelen Amerikan Kongresi NATO Parlamenter Meclisi'nden 10 kişilik heyet, Adana Valisi İlhan Atış'ı makamında ziyaret etti.

Heyet Başkanı John Tanner, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, kendilerini kabul ettikleri için Vali Atış'a teşekkür ederek, Türk halkı ve hükümetinin dostluklarının kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Tanner, dostluğu güçlendirmek ve göstermek için dün Ankara'da Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Savunma Bakanı'nı ziyaret ederek görüşmeler yaptıklarını, bugün ise Adana'yı ziyaret ettiklerini söyledi.

Vali Atış ise, kendi nesillerinin ABD'nin dostluğu ile büyüdüğünü belirterek, Türklerin dostluğa büyük önem verdiğini, ABD'nin dostluğunun da kendileri için önemli olduğunu kaydetti. Adana hakkında heyete bilgi veren Atış, Adana'nın Türkiye'nin 5. büyük kenti olduğunu, özellikle buğday, mısır, soya ve sebze üretiminde ilk sırada olduğunu söyleyerek, "Çukurova, dünyanın 3 ovasından biri. Seyhan ve Ceyhan gibi iki büyük nehirden Çukurova sulanmaktadır. Türkiye'nin tatlı su kaynaklarının yüzde 24.6'sı bölgemizdedir" dedi.

Atış, bölgeye BTC'nin kurulduğuna ve bölgenin enerji üssü olacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Bölgede özellikle BTC ile birlikte büyük yatırımlar gerçekleşmeye başladı. Yabancı yatırımcılar bölgeye gelmeye başladı. Bölgeye 3 rafineri, 4 tersane ve 1 petrokimya tesisi yapılacak. Toplam yatırım yaklaşık 16 milyar dolar olacak. Ayrıca, bölgede 13 bin dönümlük Enerji İhtisas Bölgesi kurulacak. Başka ülkelerden yatırımcıların geldiğini görüyoruz. Dostumuz ABD'li işadamlarının da yatırım için buraya geleceğine inanıyoruz."

Vali Atış, ziyarette Heyet Başkanı John Tanner'e Adana'yı sembolize eden bir kilim hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 13:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?