2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

ABD'li heyetten Durak'a ziyaret

ABD Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı James M. Fluker ile Adana Konsolosu Eric Green Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı makamında ziyaret etti.

Müsteşar Fluker, amaçlarının Türkiye ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu belirterek, Türkiye’nin, Çin’den sonra Amerika’dan en fazla pamuk alan ülke olduğunu söyledi. Fluker, "Çin’de işçilik ucuz, Türkiye’de pahalı. Bu nedenle en çok pamuk sattığımız ülkelerin 2. sırasında yer alan Türkiye’den tekstil ürünü alamıyoruz" dedi. 16 Nisan 2008’de 60 kadar ABD’li işadamının İstanbul’a geleceğini kaydeden Fluker, ticari ilişkileri geliştirmek ve yatırım işbirliği için bu fırsatı değerlendirmek isteyen Adanalı işadamlarının Adana Konsolosluğu’na müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Durak da, ABD ile Türkiye’nin iki dost ülke olduğunu söyledi. Bir zamanlar pamuk ihracatının merkezi olan Türkiye’nin, tekstil sektörünün gelişme sağlaması nedeniyle ithalat yapar duruma geldiğini kaydeden Durak, şöyle konuştu:
"Tekstil sektörünün gelişmesi nedeniyle, pamuk üretiminde kendimize yetemez hale geldik. Pamuk ithal ettiğimiz Amerika’dan bizim de beklentilerimiz var. Evet ülkemizde işçilik pahalı. Buna karşın kaliteli ve modaya uygun üretimde ilerdeyiz. Dost Amerika’dan dostluk gösterisi bekliyoruz. Tekstil ürünlerinin ithalinde kolaylık sağlamanızı istiyoruz."

Başkan Durak, 5 bin kişinin çalıştığı İncirlik Hava Üssü başta olmak üzere, bölgedeki üslerde çalışan personelin tüm ihtiyaçlarının Türkiye dışından karşılandığını belirterek, "Bu ihtiyaçların Türkiye’den karşılanması en büyük arzumuzdur. Bu konuda da işbirliği yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 14:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?