4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

ABD'nin Adana Konsolosu değişiyor

ABD'nin Adana Konsolosu görevini 3 yıldır yürüten Eric Green, Moskova'ya atandığını söyledi.

Green, gazetecilerle sohbet toplantısında, yaklaşık 3 yıldır Adana'da görev yaptığını hatırlatarak, 15 Temmuz itibariyle Moskova Büyükelçiliğinin siyasi işler bölümünde görev yapacağını ve yerine ise Washington'dan Doria Doanell'in atandığını söyledi.

Eric Green, Kürt açılımları hakkında ABD'nin olumlu bir rol üstlenmeye çalıştığını, bu konudaki en büyük itici gücün Türkiye'nin kendi içerisinde gelecek güç olacağını, hem muhalefetin, hem de hükümetin bu konuda olumlu adımlar atmak için açıklamalarda bulunmalarının bir gelişme olduğunu kaydetti.

Terör örgütü PKK'ya karşı Türk Silahlı Kuvvetleri ile ciddi bir işbirliği yaptıklarını belirten Green, "ABD'nin Irak'a müdahalesinden sonraki süreçte Türkiye ile Irak arasında bazı sorunlar oldu. Ancak şimdi her iki tarafın yakınlaşmasını destekliyoruz. Son 3-4 yıldır da Türkiye-Irak ilişkileri hem güvenlik, hem ticari, hem de siyasi konularda olumlu şekilde ilerliyor" dedi.

Green, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de, PKK'nın şiddet uygulaması için herhangi bir neden yok. PKK, gereksiz bir şiddet uyguluyor" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 21:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?