29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

ABD'ye Noel kebabı

Adana'da bir kebapçı, İncirlik Üssü'nde görev yapan ve Noel tatili için ABD'ye giden 210 Amerikan askerinden 3 metrelik Adana kebabı siparişi aldı.


Amerikalı askerler yeni yıla Adana kebabı ile girme hazırlığı yapıyor. Turhan Cemal Beriker Bulvarı, Barkal Kavşağı'nda 30 yıldır hizmet veren Golcuoğlu Restoran, Adana'nın merkez ilçe Yüreğir'e bağlı İncirlik beldesinde bulunan İncirlik Üssü'nde görev yapan 210 Amerikan askerinden 3 metrelik Adana kebabı siparişi aldı.
Adana Kebabı ustalarından Mehmet Yıldırım; Kazım Erdem ve Mehmet Kabak ile 3 ortak çalıştıklarını ve Adana kebabını yurtdışına tanıttıklarını söyledi. İncirlik Üssü'ndeki ABD askerlerinin sürekli müşterileri olduğunu belirten Yıldırım, "ABD'li askerler iş yerimize gelip Adana kebabı yer ancak bu kez farklı bir şey oldu. Noel tatili için ABD'ye gidecek olan askerler 210 tane 3 metrelik Adana kebabı siparişi verdi. Askerler özelikle kebabın 3 metrelik olmasını istedi. Metrelik kebap çok hoşlarını gitmiş. 3 metrelik kebabı görünce çok şaşırdılar. Hemen sipariş verdiler. Kebabın yanında da acılı şalgam istediler. Yeni yıla Adana kebabı ve şalgam ile girecekler" dedi.


Mehmet Yıldırım, Noel için yine ABD'den Facebook üzerinden 3 metrelik Adana kebabı siparişi alıklarını, bunların da Noel gecesi ABD'lilerin sofralarında olacağını belirterek, metrelik kebabı 150 YTL'ye sattıklarını ve ortalama 10 kişinin rahatça doyabileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 10:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?