4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Abıhayat' kolanın tahtını sallayacak

Adana'da bir kafe işletmecisi, kola isteyen müşterilerine "Abıhayat" adını verdiği mevsimlik meyvelerden hazırladığı meyveli içeceği ikram ediyor.

Yıllardır kola ve kola türü asitli içecek içmeyen 57 yaşındaki Recai Ağaçdiken adlı işletmeci, 5 yıl önce açtığı kafede, asitli içeceklerin yerine, mevsimlik meyvelerden hazırladığı ve "Abıhayat" adını verdiği içeceğin tüketilmesi için mücadele veriyor. Kendisinden kola isteyen müşterilerine asitli içeceklerin zararlarını anlatarak, onlara "abıhayat" ikram eden Recai Ağaçdiken, "Abıhayat" karışımından herkesin çok memnun kaldığını ve kent dışına da gönderdiklerini söyledi.

Ağaçdiken, "En sert organımız olan dişlerimizi dahi eriten bir sıvıyı gençlerin içmesine tahammül edemiyorum. Dişleri eriten diğer organlara ne yapmaz. Bunun bilincinde olmak lazım. Ben buraya gelen gençleri hep uyarıyorum. Kola yerine asitli maddeler yerine doğal ürünlere önem verin diyorum" dedi.

Abıhayat'ı tüketen gençlerde bağımlılık yaptığını belirten Ağaçdiken, kafeye gelenlerin genelde kola içmediğini, içenlerin azınlıkta olduğunu belirtti. Ağaçdiken, "Kolanın zararlarını anlattığım gençlerin kola içmeyi bırakmaları beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Müşteriler ise abıhayatın çok lezzetli olduğunu severek tükettiklerini söylediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 10:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?