1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Abla cinayeti davası karara kaldı

ABLA CİNAYETİ DAVASI KARARA KALDI

Adana'da, ablasını yasak aşk yaşadığı gerekçesiyle boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen sanık ile kendisini azmettirdiği öne sürülen 2 amcasının davası karara kaldı.

Hediye B. (25) , Sarıhamzalı Mahallesi, 47010 Sokak'ta, 16 Ekim 2010 günü boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu.

Genç kadının, iki bileği ile vücudunun değişik yerlerinde bıçak yaraları, sol kolunda hastalara serum vermek için damar yolu açmada kullanılan kateter bulundu.

Eşiyle anlaşmalı boşanan ve sevgilisinden olduğu sanılan 3 aylık bebeği de kürtajla alınan Hediye B'yi, yapılan araştırma sonunda seyislik yapan kardeşi Mustafa'nın (23) öldürdüğü saptandı. Amcaları İbrahim (48) ve Bekir B.'nin (45) azmettirmesiyle ablasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Bayar ve tutuksuz amcaları Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısındaydı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanıklardan Mustafa B., ablasını boğazını keserek nasıl öldürdüğünü şöyle anlattı: "Ablamın eşi Murat P. beni arayıp, ablamla boşandığını, ablamı bana teslim etmek istediğini söyledi. Ablamı postane önünde teslim aldım. İstanbul'daki ağabeyime göndermek için otogara giderken gitmeye razı olmadı. Diğer ablama götürmek istedim. Onun yanına da gitmek istemeyince tartıştık. 'Senin sorunun ne?' dedim. 'Sorunum yok' diye cevap verdi. Ben de 'Senin sorunun yoksa kocan seni boşayıp, getirip benim üstüme atmaz. Bir erkekle ilişkin varmış. Hamile kalmışsın, çocuğunu aldırmışsın' deyince yalanladı."

Mustafa B., savunmasına devamla şunları söyledi:

"Beraber yaşadığın erkekle götürüp seni evlendireyim dedim onu da kabul etmedi. Ben de, 'Peki sen ne istiyorsun? Seni bıraktım ne yapacaksın?' diye sorunca 'Pavyonda, barda, genelevde çalışır, para kazanırım' diye cevap verip camla iki bileğini keserek bana saldırdı. Alkollüydüm. Bıçağı çıkartıp boğazını kestim. Yere düştü. Her yer kan içindeydi. Ablamı bırakıp gittim. Elbiselerimi yaktım, temiz elbiselerimi giydim. Şanlıurfa'ya gidip gezdim, sonra Adana'ya geldim, polisler yakaladı."

Tutuksuz yargılanan 2 amca ise cinayeti azmettirmediklerini söyledi. Öldürülen Hediye Bayar'ın boşandığı eşi Murat P. (38) sanıklardan şikayetçi olmadı. Cumhuriyet savcısı mütealasında, her üç sanığın da ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının son savunma yapmak üzere süre talep etmeleri üzerine davayı ileri bir tarihe erteledi. Olayla ilgili önümüzdeki celse karar verilecek.

ABLA CİNAYETİ DAVASI KARARA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 14:12:03
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 14:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?