29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Ablanın fedakarlığı pahalıya patladı

Adana'da, 5 yıl önce doğum yaptığı hastanede 55 YTL'lik borç için rehin kalan kardeşini kurtarmak için senet imzalayan abla, 5 yıl sonra gelen icra kararıyla şoka uğradı. 

Edinilen bilgiye göre, seyyar satıcılık yapan Mustafa Altınöz (33) ile evlenen Sebahat Altınöz (24), hamile kaldı. Eşinin şehir dışında bulunduğu 8 Temmuz 2002 tarihinde sancıları artan Sebahat Altınöz'ü, evinde kaldığı ablası Dursun Şahin (35) akşam saatlerinde Adana Doğumevi Hastanesi'ne götürdü. Altınöz, hastanede gece yarısı doğum yaptı. Bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmek istenen Sebahat Altınöz, sosyal güvencesi ve parası olmadığı için, "Ceren" adını verdiği bebeğiyle hastanede rehin kaldı. 

Taburcu olmayı beklerken hastanede rehin kalan Sebahat Altınöz, yakınlarını arayıp gözyaşı dökerek, yardım istedi. Kardeşinin yardımına koşan abla Dursun Şahin, 1 gün için çıkarılan 110 YTL borcun en az yarısının ödenmesi gerektiğinin belirtilmesi üzerine, 55 YTL'yi ödedi ve kalanı için de senet imzalayarak, kardeşinin taburcu olmasını sağladı. 

Sebahat Altınöz, bebeği ve ablasıyla birlikte hastaneden taburcu edilerek evine döndü. Borca karşılık verilen 55 YTL'lik senet için tam 5 yıl sonra abla Dursun Şahin'e icra tebligatı geldi. 17 Mart 2007'de yeni açtığı işyerine gelen tebligatla şoka uğrayan abla Dursun Şahin, üzüntüden yatağa düştü. Şahin, medya yoluyla devlet yetkililerinden yardım isteyerek, mağduriyetinin giderilmesini istedi. 

Abla Şahin, "Kardeşime iyilik yapayım derken, borç batağına girdim. Alacaklı kurum 5 yıldır neredeymiş? Bu tebligat zamanında gelseydi, belki bulup buluşturup öderdim. Ama ben eşimden ayrıldım, 3 çocuğum var. Çocuklarımın nafakasını çıkarmak için bir terzi dükkanı açtım, Maliye'ye kaydım yapılınca adresimi bulmuşlar. Ben dardayım, kız kardeşimin eşi pazarcı. Üstelik 2 ay önce ikinci bebeğini dünyaya getirdi. Ben de onlar da yokluk içindeyiz. Hayırseverlerin yardımını istiyoruz" dedi. 

Borcu yüzünden ablasına icra gelen Sebahat Altınöz de, durumdan hayli üzüntü duyduğunu belirtirken, "5 yıl önce doğum yaptığımda içine düştüğüm durumdan çok korkmuştum. Daha bebeğimin doğduğu günün sabahı rehin odasına alındım ve akşama kadar da yemek verilmedi. Ablam sağolsun geldi, kurtardı. Ama 5 yıl sonra böyle bir durumla karşılaşınca ben de çok üzüldüm. Belki daha önce haberimiz olsa biz de yardımcı olur, öderdik. Bu nasıl adalet" diye konuştu. 

Sebahat'ın pazarcılık yapan eşi Mustafa Altınöz de, ailesinin çok fakir olduğunu, üzerine kayıtlı hiçbir şey olmadığı halde yeşil kart alamadığını söyleyerek, "Defalarca başvuru yaptım, yeşil kart alamadım. En sonunda ikinci çocuğumda çaresiz kaldım, dışarıdan sigorta yatırdım. Geçimimizi zor sağlıyoruz. Devletin yardımını bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Bugün 5 yaşında olan Ceren, olanlardan habersiz anasınıfına gitmeye hazırlanırken, ailesi ve teyzesi, icradan kurtulmak için devlet yetkililerinden yardım bekliyor. 

Bu arada, hastane yetkilileri, konunun kendilerinin dışında geliştiğini, çözümün artık avukatta olduğunu bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 12:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?