4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Açık havada fitness modası

Adana'da yaklaşık 1 yıldır belediyelerin parklara fitness aletlerini yerleştirmesiyle birlikte yöresel kıyafetlerle spor yapan kadınların sayısı da artmaya başladı.

Adana'nın hemen hemen bütün mahallerine kurulan parklardaki spor alanları, şalvarlı ve başı yazmalı kadınların akınına uğruyor. Bel esnetme, vücut geliştirme, bacak güçlendirme, kol esnetme, bisiklet ve step aletlerinin bulunduğu spor alanı kadınlarla dolup taşıyor. Merkez Yüreğir ilçesi Afetevleri Mahallesi'nde bulunan parktaki fitness aletleri de kadınlar ve çocukların akınına uğruyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren parka gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yöresel kıyafetleriyle spor yaparak geçirdi.

5 çocuk annesi olan 52 yaşındaki Fatma Sezgin, yıllardır spor yapmak istediğini, televizyonlarda spor salonlarında, fitness salonlarında spor yapan kadınlara özendiğini söyledi. Sezgin, maddi anlamda fitness salonlarına gidecek güçleri olmadığı için sabahları sadece yürüyüş yapma imkanı olduğunu, ancak o da tek başına sağlık için yeterli olmadığından tam anlamıyla spor yapamadığını belirterek, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bizim için özel bir gün. Ancak kadın olarak Türkiye'de isteğimiz haklara sahip olamıyoruz. Parkların içine yapılan fitnees alanlarında rahat rahat spor yapamıyoruz. Çevreden erkekler bizi rahatsız ediyor. Ama yine biz sabahın erken saatlerinde gelip sporumuzu yapıyoruz" dedi.

Parka kurulan fitness aletleri sayesinde yaklaşık 3 aydır spor yapma imkanı bulduğunu ve bu sayede fazla kilolarından yavaş yavaş kurtulmaya başladığını anlatan Sezgin, 3 ayda spor yaparak 5 kilo verdiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 11:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?