4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Acılı aile hesap peşinde

Adana'nın merkez ilçesi Çukurova'da belediye tarafından açılan bir çukura serinlemek için girdiği sırada boğularak hayatını kaybeden çocuğun ailesi kime dava açacağını bulamıyor.

Karahan Mahallesi'nde yaklaşık 1 ay önce belediyenin açtığı çukura serinlemek için giren ve boğularak hayatını kaybeden Caner Can Bebek'in (9) babası Duran Bebek (44), 1 aydır yasta olduğunu belirterek, "Oğlumun boğulmasında belediyenin suçu var. Buradan toprak alıyorlar. Yolları sulamak içinde burada çukur açarak gölet oluşturdular. Ancak çocukların suya girmemesi için hiç uyarı yazısı yok. Oğlum yüzme bilmezdi göz göre ölüme gitti. İhmali olanların cezasını çekmesini istiyorum. Sonuna kadar mücadelemi yapacağım. Ama kimi şikayet edeceğimi bilmiyorum. Şantiyenin büyükşehir belediyesi mi, yoksa Seyhan Belediyesi'ne mi ait olduğu belli olduktan sonra hukuk mücadelem başlayacak" dedi.

Hukuk mücadelesinin başlamaması durumunda oğlunu öldürenlere kendisinin ceza vereceğini söyleyen Bebek, oğlunun kendisiyle birlikte sabahın erken saatinde kalkarak ekmek satarak evin ekonomisine katkıda bulunduğunu, oğlundan geriye bisikleti kaldığını belirtti. Bebek, "14 yıllık evliliğimden 2 tane çocuğum vardı birini aldılar. Ben ekmek satarak ailemin geçimini sağlamaya çalışıyordum. Maddi durumumuz iyi olmadığı için evimizi bile yıllardır sıvatamadık. Yokluk içinde mücadele ederken birde oğlumu kaybettim. Yüreğim yanıyor" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Bebek, oğlunu yaşasaydı yazın açılan Karaisalı'da bulanan ücretsiz yüzme kursuna göndereceğini ifade ederek, "Oğlum maddi durumumuz iyi olmadığı için yüzmeye gidemedi. Paramız olsaydı oğlum burada boğulmazdı. O yüzmeyi öğrenmeyi çok istiyordu. Ama boğularak can verdi. Bizim ekmek alacak paramız bile olmadığı için oğlumu yüzme kurslarına gönderemedim" diye konuştu.
Anne Sema Bebek (35) ise, oğlunun her sabah kalkarak bisikletiyle ekmek sattığını, ufacık elleriyle evine para getirdiğini söyleyerek, "Oğlum yaklaşık 1 ay önce arkadaşıyla birlikte akşam üzeri gezmeye çıktı ve bir daha dönmedi. Onun acı haberi geldi. Belediyenin açtığı çukurda boğulmuş benim oğlum. Oğlum iki taneydi birisini aldılar benden. Suçluların cezasını çekmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Caner Can Bebek ile boğulmadan önce beraber su birikmiş çukura giren Şahan Merezeli ise olayı şöyle anlattı:

"Caner ile birlikte bisikletle gezdik. Daha sonra belediyenin şantiyesine doğru gittik. Yollar toz olduğu için ayaklarımız pis oldu. Biz de su birikmiş çukurda ayaklarımızı temizledik. Daha sonra Caner hadi suya girelim yüzelim dedi. Ben yüzme bilmiyorum girmeyelim dedim. Ama Caner ısrar etti suya girdik. Caner birden suda kayboldu. Ben de sudan hemen çıktım."

Caner'in babası Duran Bebek belediyenin ihmali olduğu gerekçesiyle bir avukat tutarak belediyeyi mahkemeye vermek için avukat tuttu. Ancak şantiyenin hangi belediyeye ait olduğu ortaya çıkmadı. Avukat Tuncay Işıklar jandarmadan gelen raporlar doğrultusunda bir belediyeye dava açılacağını belirterek, "Ne büyükşehir ne de Seyhan Belediyesi şantiyeyi kabul etmiyor. Dava açmak için jandarmanın raporunu bekliyoruz" dedi.

Adana Büyükşehir Beledisi yetkilileri yol şantiyesinin Seyhan Belediyesi'ne ait olduğunu söylerken, Seyhan Belediyesi de şantiyenin büyükşehir belediyesine ait olduğunu ileri sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 12:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?