5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Acılı aile RTÜK'e başvurdu

Adana’da, bir apartmanın çatı katı girişinde çocukları boğularak öldürülen aile, şiddet içerikli film ve dizilerin yayından kaldırılması için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) başvurdu.

Öldürülen Bilfen Okulları 8. sınıfı öğrencisi Mehmet Kasım Yıldırım’ın (13) babası Selçuk ve annesi Sema Yıldırım, olayla ilgili tutuklanan sanık Emir Yiğit’in ağabeyinin, ’’Kardeşim televizyonlardaki şiddet içerikli dizilerden etkilendi’’ şeklindeki ifadesi üzerine RTÜK’e başvurdu.

Yıldırım ailesi, RTÜK’e gönderdikleri dilekçede, çocuklarının mafya dizilerine özenen bir sokak serserisi tarafından öldürüldüğünü, gençleri suça yönlendiren faktörlerin başında mafya ve şiddete özendiren dizilerin, Televoleler’in bulunduğunu belirterek, şiddet içerikli film ve dizilerin yayından kaldırılmasını istedi.

Anne Sema Yıldırım, televizyon kanallarındaki dizi ve filmlerden gençlerin olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, "Kanallarda oldukça fazla yer alan şiddet içerikli çizgi filmlerin, dizilerin tamamını kontrol altına alınmalı, bunların yayını yasaklanmalıdır. Bu tür yapıtlara çok dikkat etmek gerekir. Benim oğlum mafyavari diziler yerine dini içerikli programlara önem verir, onlardan çok etkilenirdi. Severek izlerdi. Televizyon kanalı yetkilileri, eğitici aile ve dini ağırlıklı programlar yapmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 15:45:08
Güncelleme :3 Mart 2005 Perşembe 15:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TEMELGOK IP: 212.156.9.xxx Tarih : 8.03.2005 17:09:39
TOPLUMDAKİ KİŞİLİKLER YAŞANAN OLAYLARI REEL DEĞERLENDİREMEMKTE VE BİR KISMI YAŞANAN ANLATILAN VEYA HAYALEDİLEN BU GİBİ DİZİLERDE İNSANLIK AYIBI SONUÇLAR CIKMAKTADIR. UZUN SÜRE DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLUDA GÖREV YAPMIŞ BİR KİMSE OLARAK OLUŞAN BU VE BENZERİ DİZİLERDE ANLATILAN KİŞİLİKLER KAHRAMAN VEYA KİMLİK ARAYIŞI ARAYAN İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEKTEDİR. ACILI AİLEYE ALLAHTAN SABIR DİLERİM. MEKANI CENNET OLSUN