4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Acılı babaya ikinci darbe

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde sulama kanalında boğularak hayatını kaybeden 8 yaşındaki çocuğun cesedi Adana Adli Tıp Kurumu morguna getirilince, baba oğlunun cesedini memleketine götürebilmek için borç para ile ambulans kiraladı.

Harran'da önceki gün arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için sulama kanalına giren 8 yaşındaki Abdullah Alak, boğularak yaşamını yitirdi. Cumhuriyet savcılığı, cenazeyi otopsi yapılması için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. 2 çocuk babası İbrahim Alak (36), evladının acısını eşi ve akrabalarıyla yaşayamadan oğlunun cenazesi ile birlikte Adana'ya geldi. Otopsi yapıldıktan sonra oğlunun cenazesini alan Alak, geri dönüş masrafının kendisine ait olduğunu öğrendi. Tarım işçiliği yapan Alak, oğlunun cenazesini 300 TL karşılığında memleketine götürebileceğini öğrenince evlat acısının üzerine ekonomik sıkıntı ile ikinci kez yıkıldı.

Cumhuriyet savcılığının cenazenin Adana'ya getirilme masrafını karşıladığını belirten Alak, "Benim bu kadar param var mı? Eşimden dostumdan borç para buldum ödedim. Oğlumun acısını bile yaşatmıyorlar. Taziyeleri telefonla alıyorum. Dünden beri buradayım, eşimle birlikte oğlumun yasını dahi tutamadım" dedi.

Tarlada günlüğü 20 TL'ye çalıştığını, çoğu zaman da iş bulamadığını anlatan Alak, "İlk göz bebeğim oğlum hayatını kaybetti. Onu param olmadığı için az kalsın Adana'da bırakmak zorunda kalacaktım. Ama dostlar sağ olsun borç para verdiler. Onlar olmasaydı oğlum para bulana kadar morgda kalacaktı. Allah kimseyi fakir etmesin. İnsan ölüsüyle bile rezil oluyor" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 21:17:37
Güncelleme :15 Eylül 2009 Salı 01:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?