1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Adam kaçırmaya 116 yıl hapis

FİDYE İÇİN ADAM KAÇIRMAYA 116 YIL HAPİS

Adana'da, medikal cihazlar satışı yapan işyerine müşteri gibi girip sahibini silah ve ustura ile tehdit ederek 10 bin TL'sini gasp eden, bu olaydan bir ay sonra da şirketin ortağını kaçırıp fidye istedikleri iddiasıyla tutuklanan ikisi kardeş 4 kişi toplam 116 yıl hapse mahkum edildi.

23 yaşındaki Übeyit A. ile kardeşi 22 yaşındaki Ayvaz A., 16 Temmuz 2010'da Baraj Yolu'ndaki medikal firmasına giderek platin istedi. İki kardeş ardından işyeri sahibi 44 yaşındaki Oğuz Yıldırım Özdoğan'ı silah ve ustura çekerek etkisiz hale getirdi. İki kardeşin, hasta anneleri olduğunu söyleyerek para istediği Özdoğan, ortağı 31 yaşındaki Ersin Tüfek'i telefonla arayarak 10 bin TL getirmesini söyledi. Ersin Tüfek'in getirdiği parayı alan Aksu kardeşler olay yerinden uzaklaştı. Özdoğan ve Tüfek, korktukları için şikayetçi olmadı.

Özdoğan'ın polise gitmemesinden cesaret alan iki kardeş, 11 Ağustos 2010 günü, Ömer Faruk S. ile birlikte aynı medikal firmaya tekrar giderek bu kez Ersin Tüfek'i silah tehdidiyle kaçırdı.

İki kardeş fidye için kaçırdıkları Ersin Tüfek'e ortağı Özdoğan'ı telefonla aratarak 100 bin TL istetti.

Özdoğan, iş ortağı Tüfek'in ses tonundan şüphelenerek polise haber verdi. Polis, kardeşlerden Ayvaz A.'yı paranın teslim edileceği Asri Mezarlık civarında yakaladı. Onu takip eden 2 kardeş otomobille kaçarken Ersin Tüfek de fırsatını bulup otomobilden inerek kurtuldu.

Gözaltına alınan Ayvaz A.'nın itirafı üzerine silah bulup olaylara azmettirdiği öne sürülen 37 yaşındaki Hakan K da yakalandı.

Übeyit ile Ayvaz A. kardeşlerin ifadelerinde, kendilerini Hakan Kutlu'nun azmettirerek silah temin ettiğini ileri sürdü. Hakan K. ise hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, kendisinin sadece olaydan sonra silahları sakladığını, ardından da silahları polise teslim ettiğini söyledi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Adam kaçırma ve fidye isteme' suçlamasıyla hakim önüne çıkan 4 sanığın tamamına 29'ar yıl olmak üzere toplam 116 yıl hapis cezası verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 15:43:00
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 16:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?