2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adamsan atlarsın!

Adana'da işsizlik nedeniyle 11 katlı inşaatın damına çıkıp intihar etmek isteyen genci gören bir kişi, "Adamsan atlarsın aşağıya, millet burada çalışıyor o orada ne geziyor gelsin ben işvereyim ölürse ölsün." diyerek tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Albayrak (26) isimli işsiz bir genç D-400 karayolunun kenarında bulunan 11 katlı inşaatın damına çıkarak intihar etmek istedi. Bu sırada gence damda aşağıya doğru sarkar vaziyette gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis gencin intihar etmek için dama çıktığını öğrenince Can-Kur ve sağlık ekiplerine haber verdi. Can-Kur ekipleri olay yerine gelerek hava yastığı açıp önlem aldı. Bu arada 5 sivil polis dama çıkarak genci ikna etmeye çalıştı. Genç, işsiz olduğunu ancak kimsenin yardım etmediğini bu nedenle ölmek istediğini söyledi. Polis bunun üzerine genci ikna etmek için yaklaşık 30 dakika uğraştı.

Adamsan atlarsınBu arada meraklı vatandaşlar da inşaatın aşağısında film izler gibi intihar girişimini izlemeye başladı. Bazı vatandaşlar da damdaki genci cep telefonu kamerasıyla görüntülemeyi ihmal etmedi.Olay yerine gelen Abdullah Akbaş isimli bir kişi de intihara kalkışan gence, "Adamsan atlarsın aşağıya" diye bağırdı. Akbaş hızını alamayarak, "Millet burada çalışıyor o arada ne geziyor, gelsin ben iş vereyim. Çalışmak istiyorsa iş çok" dedi. Akbaş bir basın mensubunun "Siz atla diyorsunuz ama yukarıdaki bir insan atlarsa ölebilir" demesi üzerine, "Ölsün" diye karşılık vererek herkesi şaşkına çevirdi. Akbaş daha sonra olay yerinden ayrıldı. Bu arada genç ise bir süre daha polise direndikten sonra intihar etmekten vazgeçti. Genci polis inşaattan indirerek polis merkezine götürdü. 

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2013 Pazartesi 14:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?