4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana, Erbil'e örnek olacak

Kuzey Irak'ın Erbil kenti Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Dara Halil Al Hayat ile Duhok kenti Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ayad Abdulhalim, Adana Ticaret Odası'nın Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği Ticaret Heyeti'nin kendilerini heyecanlandırdığını ifade ederek, "Türk sanayisinin doğum yeri olan Adana'nın, aynı misyonu Kuzey Irak'ta da üstlenmesini istiyoruz. Adana'nın üretim gücü ve deneyiminden yararlanmak istiyoruz" dediler.

Adana Ticaret Odası'nın Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği Ticaret Heyeti organizasyonu meyvelerini vermeye başladı. Erbil Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Dara Halil Al Hayat ile Duhok Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ayad Abdulhalim ile her iki odanın yetkililerinin oluşturduğu heyet üyeleri, Adana Ticaret Odası'nı ziyaret etti.
ATO Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kulak, Genel Sekreteri Ahmet Nevruz ve Meclis üyesi Cemal Ülger'in hazır bulunduğu ziyarette, gerek Kuzey Irak, gerekse Adana'daki görüşmelerin bir an önce yatırım ve ticarete dönüşmesi gerektiği görüşünde birleşildi.

Erbil Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Dara Halil Al Hayat ile Duhok Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ayad Abdulhalim, Adana'nın Türk ekonomisindeki yerini incelediklerinde, "Tam aradığımız iş partneri" noktasına geldiklerini ifade ederek şunları söylediler:

"Yaptığımız araştırmada, Adana'nın 1950'li yıllardan itibaren Türkiye'nin sanayileşmesinde önemli payı olduğunu gördük. Aynı modeli Kuzey Irak'a da uygulayabiliriz. Çünkü ülkemizde, henüz hiçbir alanda üretim yok. Yatırım, sanayileşme süreci ve ticaret konusunda Adana'nın deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz. Bu işbirliğine sizin açınızdan baktığımızda, yaşanan krizden dolayı daralan Türk ekonomisine yeni bir açılım sağlanacaktır. Ülkemiz de, ortak kültürel bağları bulunan komşusu ile hem en uygun koşullarda ticaret yapma, hem de deneyimlerinden yararlanma şansını elde edecektir."

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kulak da, Irak'a düzenlenen Ticaret Heyeti'nin olumlu yansımalarının çok kısa sürede hayata geçiyor olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade ederek, "Amacımız, Kuzey Irak ile var olan ticaret potansiyelini en üst seviyeye çıkarmaktır. Adana olarak, Kuzey Irak'ın sanayileşme sürecine her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Çünkü Adana'nın gücü ve deneyimi buna olanak veriyor. Bu ziyaretin en kısa sürede gerek Adana, gerek Türkiye, gerekse Kuzey Irak'ın menfaatleri doğrultusunda ticarete dönüşeceğine inanıyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?