4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Adana - İngiltere ticari işbirliği

Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Dış Ticaret Müsteşarlığı ile İngiltere Büyükelçiliği tarafından hazırlanan işbirliği projesi, Adana Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

ADASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadi Sürenkök, Adana'nın, yatırım ve ticaret açısından büyük cazibe merkezi haline geldiğini, yakın bir zamanda Türkiye'nin 2. büyük metropolü olacağını söyledi. Küresel kriz sürecinde ülkelerin birbirine ihtiyacının arttığını belirten Sürenkök, "Ticari ilişkilerin geliştirilecek olması çok önemli. Adana Sanayi Odası olarak, işbirliği için her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız. İşbirliğinin iki ülkenin yararına olacağına inanıyoruz" dedi.

İngiltere Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Müsteşarı Wayne Levis, proje kapsamında aralarında Adana'nın da bulunduğu 9 ilde ticari işbirliği olanaklarının araştırıldığını bildirdi. Kriz sürecinde iki ülke arasındaki ticaretin daha da artırılmasının öneminin ortaya çıktığını belirten Levis, "Adana'nın ilişkilerin geliştirilmesi açısından potansiyeli ve imkanları yüksek bölge olduğuna inanmaktayız. Bu işbirliğinde Adana Sanayi Odası'nın rolünü çok önemsiyoruz, Adanalı sanayicilerle işbirliğinin geliştirilmesini arzuluyoruz" diye konuştu.

ADASO'daki toplantıda söz alan sanayiciler, vize konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulmasını ve kolaylık sağlanmasını istedi. Bu arada, İngiliz sanayici ve işadamlarıyla işbirliği yapılabilecek sektörlere ilişkin önerilerde bulunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 13:50:48
Güncelleme :17 Şubat 2009 Salı 14:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?