2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: 4 trilyonu buharlaştıran kadın borsacıya 5 milyar kefalet

Global Menkul Değerler A.Ş. Adana Şubesi’nde görev yaparken mudilere ait 4 trilyon lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanan kadın borsacı, 5 milyar lira kefaletle serbest bırakıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, müşterisi Erdoğan Manga’nın 4 milyar lirasını zimmetine geçirdiği iddiasıyla 8 aydır tutuklu olarak yargılanan Ebru Demirkol (28), "Suçsuzum o müşterinin parasına hiç dokunmadım. İmzalarda zaten bana ait değil. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Son duruşmasına gelemeyen müşteki Erdoğan Manga ise daha önce verdiği ifadesinde sanıktan şikayetçi olduğunu söylemiş cezalandırılması talebinde bulunmuştu.
Sanık avukatı Şahin Vural Atal da müşteki Manga’nın mahkeme huzurunda çelişkili ifadeler verdiğini, kendi talimatları doğrultusunda hisse senedi alım satımı yaptığını belirterek müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Demirkol’un tutuklu bulunduğu davadan 5 milyar lira kefaletle tahliyesine karar verdi. Karar sanık ve yakınlarını sevindirdi.

Toplam 28 kişiyi dolandırmaktan 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Ebru Demirkol, daha önceki bazı davalarından ceza almış ancak cezaevinde yattığı süreler göz önüne alınarak tahliye edilmişti.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 15:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?