2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: ADSİAD Başkanlığı'na Onatça seçildi

ADSİAD'ın dün yapılan Genel Kurulu'nda Divan Başkanlığı'nı Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Yaşar Coşkuntuncel yaptı. Genel Kurul'da, ADSİAD üyeleri, Süleyman Onatca başkanlığındaki yeni yönetimi belirledi. Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş'ın da katıldığı toplantıda konuşan önceki dönem ADSİAD Başkanı Eşref Yelekci, kent ekonomisinin gelişimine yönelik önemli aktivitelere imza attıklarını belirterek, "Özellikle bölgesel kalkınmaya yönelik önemli etkinlikleri gerçekleştirdik. Derneğimizin yeni yönetimi, bölgemiz iş dünyasının sesini duyuracak faaliyetlerine aynı inançla devam edecektir. Buna yürekten inanıyorum" dedi.
ADSİAD Başkanlığı'na seçilen Süleyman Onatca, toplantıda yaptığı teşekkür konuşmasında, Adana'nın bölgede lider bir kent olduğunu kaydederek şunları söyledi:
"Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde Adana'nın Avrupa kentleri normlarına uygun bir şehir olması yönünde üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz. İçerisinde yer aldığımız Ortadoğu'da son günlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Yanı başımızdaki Irak'ta Türkiye'nin üstleneceği ihalelerde en büyük pastayı coğrafi yakınlığımız dolayısıyla Adana'nın alması gerektiğine inanıyoruz. ADSİAD bu konuda bölgesel ve diplomatik çalışmalarda öncülük misyonunu üstlenecek."
ADSİAD'ın üniversitelerle işbirliği içerisinde kentin gelişimine yönelik faaliyetlerine devam edeceğini anlatan Onatca, "Üyelerimizin dolayısıyla bölge iş dünyasının önünü açacak, yurtiçi ve yurtdışı geziler düzenleyeceğiz. Geçen dönem yönetimimizin üzerinde titizlikle durduğu Akdeniz SİAD'lar Birliği'nin bölgesel kalkınma plan çalışmaları ve kurulacak olan federasyon faaliyetlerinde etkin bir rol üstleneceğiz. Adana'da bulunan diğer SİAD'larla güç birliği oluşturacağız. Ekip ruhu ile Adana'nın sorunlarının çözümünde öncü bir sivil toplum kuruluşu olacağız" diye konuştu.
ADSİAD'ın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
"Süleyman Onatca (Başkan), Mehmet Pehlivan, Raşit Yılmaz, Celal Gündoğan, Kenan Akçay, Oktay Vurankaya ve Vedat Uğurlu."
ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2004 Pazartesi 16:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?