2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: AKP vekili zeynep tekin Börü 'hızlı tren' i eleştirenlere sert çıktı...


Milletvekili Börü, eşi Ahmet Börü ile bugün DSİ Baraj Tesisleri'nde yaptığı kahvaltılı basın toplantısında ülke ve Adana gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Börü, her fırsatta kendisine destek veren, aydınlatıcı haberleriyle yön veren basın mensuplarına tek tek teşekkür ederken, basında sansürün kaldırılışının 96. yıldönümünü de kutlayarak "Basınsız demokrasi olmaz" şeklinde konuştu.


Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (ÇUGİAD) Toplantısı'nda yaptığı açıklamaların bazı milletvekillerini rahatsız etmesini de eleştiren AK Parti Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, "Ben içinden geldiği gibi konuşan biriyim. Yanlışsa yanlış, doğruysa doğru derim. Biz Adana'ya hizmet için varız. Bu nedenle de Adana'nın 14 milletvekilini de hizmet için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya bir kez daha davet ediyorum. Ben bu konuda üzerime düşeni yapıyorum. Yoğun yasama süresi sonrası ayağımın tozuyla da Adana'ya geldim. Köy, belde ve ilçe ziyaretlerimi sürdürüyorum" diye konuştu.


Sakarya'daki tren kazasıyla ilgili eleştirinin dozunu kaçıranlara da sert çıkan Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, bazı şeylerin önüne geçilemediğini ve takdir-i ilahiye bağlamak gerektiğini ifade ederken, tedbir konusunda hatası olan varsa da cezalandırılmasını istedi. Demiryolları ile ilgili yeterli tedbir alınmadığını, tedbirle kazanın önüne geçilebileceğini ifade eden Milletvekili Börü, "Bu kazayı hızlı trenin yaptığı söyleniyor. Ama bu tren hızlı değil, hızlandırılmış trendir. Mevcut rayların genişletilmesi ve beton kulplarla takviye edilmesiyle hizmete sunuldu. Kazanın olduğu bölgede toprak çökmesi de olabilir. Ama bu olayı fırsat bilen rantçılar, hükümetimizi acımasızca eleştirmeye başladılar. Fırsatçıları Allah ıslah etsin. Onlar bir felaketten bile rant çıkarmaya çalışıyorlar. Bunlar, DDY'nin yatırımını istemeyen çevrelerdir" dedi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 14:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?