2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Ana-kız kuyumcuyu soydular ama kameralara yakalandılar

Adana’da bir anne ile kızı, oyalamak suretiyle bir kuyumcudan 1 milyar 120 milyon lira değerinde 2 bilezik çaldı. Olay, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, Hürriyet Mahallesi Eminağa Caddesi 225/B’de bulunan Süphan Kuyumculuk’a gelen 35 yaşlarında bir kadın ile 15 yaşlarında bir kız, dükkan sahiplerinden Nuri Bozkurt’a bilezikleri görmek istediklerini söyledi. Vitrinden çıkarılan bileziklere bakan ve anne ile kızı olduğu tahmin edilen şahıslar, başka bileziklere de bakmak istediler. Nuri Bozkurt’un ikinci kez vitrine yöneldiği anda 15 yaşlarındaki kız daha önce bırakılan 2 bileziği alıp sakladı. Bozkurt’u oyalayarak amaçlarına ulaşan şahısların dükkandan çıktıkları sırada Nuri Bozkurt’un ağabeyi Çetin Bozkurt mağazaya geldi. Zanlılar Çetin Bozkurt’tan da küpe sorduktan sonra dış vitrini inceleyip uzaklaştılar.

Hırsızlık, mağaza sahibi Çetin Bozkurt’un vitrini incelemesi üzerine ortaya çıktı. Bozkurt olayı şöyle anlattı:

"Tiplerinden normal bir müşteri olmadığını anladım. Ancak bana da küpe sorup vitrini incelemeleri beni yanılttı. Onlar uzaklaştıktan sonra vitrini inceledim. Yaklaşık değeri 1 milyar 120 milyon lira olan 30’ar gramlık 2 bileziğin eksik olduğunu gördüm. Görüntü kayıtlarına da bakınca, olay doğrulandı" dedi.
Görüntü kayıtlarını polis de incelemeye aldı. Görüntüde gayet soğukkanlı olan ve daha önce benzer girişimleri yaptıkları izlenimi veren anne, kalfadan ikinci bilezikleri istediği anda kızı da tezgaha bırakılan önceki bilezikleri alıp saklıyor. Yüzleri de net olarak görünen zanlıların kısa sürede yakalanması bekleniyor.
Bu arada görüntüleri izleyen polis, her iki zanlının da yüzlerinin yabancı olmadığını ve daha önceden de benzer suçlardan sabıkaları olabileceği belirtirken olayla ilgili soruşturmayı bu yönde sürdürüyor.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2004 Çarşamba 15:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?