2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Başkan Durak TMMOB'dan hesap sordu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, özelikle son yapılan seçim öncesi en çok eleştiri ve tepki aldığı TMMOB’a bağlı şube yöneticilerini ziyaretinde sitemle karışık hesap sordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk ve Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu’nun sivil toplum kuruluşlarını ziyareti sürüyor. Üç başkan son olarak Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Adana İl Koordinasyon Kurulu’nu ziyaret etti. Başkan Aytaç Durak’ın seçim öncesi en çok eleştiri ve tepki aldığı ve şube başkanını 28 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi’ne aday olarak gönderen İnşaat Mühendisleri Odası’ndaki buluşmada, beklendiğinin aksine TMMOB üyeleri değil üste çıkan Aytaç Durak oldu.

Şehirlerin yönetimi sırasında sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılması etrafında şekillenen sorulardan sonra söz alan Durak, bir önceki dönemde özellikle Seyhan Beledeyesi’nin yaptığı ’yanlış’ uygulamaları anlattı. Yıldıray Arıkan’ın başkanlığındaki Seyhan Belediyesi’nin geçen dönemde bir metre kare yeşil alan istimlak etmediğini ve bunun için bir tek kuruş para harcamadığını savunan Durak, "Neden bunun hesabını sormadınız?" dedi.
Durak özetle şunları söyledi:

"Yüreğir, Ceyhan ve Tarsus’tan kaçan işportacılar Seyhan’a yerleşirken, kaldırımlar işgal edilirken neden ses çıkarmadınız? Seyhan’da imara aykırı uygulamalar yapıldı. Yangın merdivenleri bulundurma yönetmeliği çalıştırılmadı. Greyderlerle asfalt serildi. Traktörlerle inşaatlar yapıldı. Bütün bunlar yapılırken ne basın ne de sizden biri çıkıp tepki göstermediniz. Bunun hesabını sormadınız. Daha dün, 9 tane yeşil alanın bazı kurumlara tahsis edilmesi istenen talebi geri iade ettim. Bütün bu yanlışlıklar hiç biriniz neden dile getirmediniz?"
Yanlışlıkların ortaya konması ve düzeltilmesinde mesleki kuruluşlara görevler düştüğünü belirten Başkan Aytaç Durak, "Bizden üstün fikirleriniz varsa onu duyacağız. Artı getirisi olanları dinleriz. Ama siyaseten söylenenleri ise duymayacağız. Arkadaşlarıma da bunu rica edeceğim. Biz sizden mutlaka yardım isteyeceğiz. Özellikle medya sorunlara sahip çıkmak zorunda. Hepimizin amacı da hedefi de aynı; halka hizmet etmek. Amacımız aynı olduğu için zaman zaman yollarımız ayrılsa da yüzde yüz başarılı oluruz" dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk ile Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu da, sivil toplum örgütleri ile istişareye büyük önem verdiklerini ve bu anlayışı yönetimde de hayata geçireceklerini ifade ettiler.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hüseyin Atıcı da, daha önce yaptığı konuşmasında hiç bir siyasi partiye veya adaya yakınlık içinde olmadıklarını belirterek, "TMMOB ilkelerine yakın oldukları kadar yakın, uzak oldukları kadar da uzağız" ifadesini kullandı.
"Adana’nın yararına olan her şeyin yanında, zararına olan her şeyin de karşısındayız" diyen Atıcı, "Demokratik bir şekilde ve uzmanlık alanlarımıza saygı gösterilerek, yapılacak her kollektif çalışmaya katkı koymaya hazırız" dedi.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 15:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?