2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Bıçaklı gasp davası sonuçlandı...

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada, tutuklu sanık C.K. hazır bulunurken aynı davada tutuksuz yargılanan A.T. ise mahkemesine gelmedi. Müştekiler Mehmet ve oğlu Mahmut Küçük de son duruşmaya katılmadı.


"Silahlı gaspa teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar ağır hapsi istenen Cüneyt K., suçu kabul etmedi. Sanık, "Haksız bir suçlamadan dolayı buradayım. Gasp olayıyla ilgim yok. Hırsızlık yaptığım için de pişmanım" diyerek tahliyesini istedi.

Daha önce geldikleri mahkemede sanıkları teşhis eden Mehmet ve Mahmut Küçük ise sanıklardan şikayetçi olmadıklarını ifade ederek "Bize bıçak çeken olmamıştı" dediler.
Mahkeme heyeti ise dava sonunda sanık C.K.''nin gasp suçu işlediği kanaatine vardı.

Sanık önce 15 yıl ağır hapse mahkum edildi. Daha sonra yaşının küçük olması göz önünde tutularak 10 yıl ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Tutuksuz sanık Ahmet T. ise hırsızlık suçundan 5 ay hüküm giydi.


Tahliyesini beklerken ceza aldığın öğrenen sanık C.K., duruşma salonundan çıkarken mahkeme heyetine, "Ben bu cezayı hak etmedim. Karara itiraz edeceğim" diye konuştu.

iha-adana
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 14:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?