2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Bitkisel çay altın ile yarışıyor

Dünya üzerinde türüne ve eşine ender rastlanan ancak bir çok hastalığa iyi gelen şifalı bitkiler, rekor fiyatlardan alıcı buluyor. Konuyla ilgili bilgi veren aktar Ahmet Çetin, bazı kişilerin fiyatları abarttığını belirterek kendi işletmelerinde en pahalı ürünün kilogramının 200 milyon lira olduğunu söyledi. Şifalı otların bir çok hastalığın doğal tedavisine yardımcı olduğuna dikkat çeken Çetin, şifalı otların dengesiz kullanılmaması gerektiğini ifade etti.


Öte yandan internet üzerinden satışı yapılan bazı bitkilerin 1 kilogramı 500 milyon lirayı buluyor. Aynısafa (Calendula officinalis) bitkisi Türkiye’de yetişen ve ender rastlanan bitkiler arasında yer alıyor. Bitki halk arasında altıncık, ölüçiçeği, tıbbi öküzgözü, nergis, portakal nergisi ve tıbbi nergis diye de anılırken, bitkinin 50 gramı yaklaşık 25 milyon liradan, 1 kilogram ise yaklaşık 500 milyon liradan alıcı buluyor. Ürün, kansere ve kanser türü çıbanlara karşı kullanılan bitkiler arasında yer alıyor.


1 kilogramı 500 milyon liradan alıcı bulan bir diğer bitki ise Çobançantası (Capsella bursa-pastoris) bitkisi. Medik, kuşkuşotu ve çıngıldaklı ot olarak da tanınan bitki; burun, mide, bağırsak, ve düzensiz rahim kanamalarına karşı kullanılıyor. Ender rastlanan ve 1 kilogramı 500 milyon liradan satılan Yoğurtotu da böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor.

iha-adana
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 10:41:02
Güncelleme :24 Ağustos 2004 Salı 12:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?