2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Bu da bizim ayıbımız

Atina’da düzenlenecek olan olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek olan engelli atlet Ömer Cantay, yarışma öncesi bir çok eksiğinin bulunduğunu belirterek, en önemlisinin ise kendisine koşu esnasında lazım olacak olan eldivenler olduğunu ifade etti.

Kendi eldivenlerinin artık eskimeye yüz tuttuğunu söyleyen Cantay, "Bu eldivenlerden Türkiye’de yok. Bu nedenle Amerika’dan istettik. Fakat ne zaman geleceği belli değil. Eğer yetişmezse eski ve yamalı eldivenimle olimpiyatlara katılacağım" diye konuştu.


Amacının final koşmak olduğunu söyleyen Cantay, "Daha önce bir çok derecem oldu. Zaten bu derecelerim sayesinde Olimpiyatlara katılmaya hak kazandım. Eğer her şey yolunda giderse, iyi bir derece veya madalya ile dönmek istiyorum" dedi. Cantay, Türkiye’yi kategorisinde temsil edecek olan tek atlet olmasına rağmen sponsor bulmakta da güçlük çektiğini belirterek, firmalardan yardım istedi.


Bedensel Engelliler Atletizm Milli Takımı Antrenörü Nuray Sev Özdemir ise, Cantay’dan umutlu olduklarını ancak malzeme yönünden bir takım eksikliklerinin bulunduğunu belirterek, "Yeni eldivenler olması, Ömeri’in başarısını elbette ki artıracaktır" diye konuştu.
Cantay’ın 17 Eylül 2004 tarihinde Olimpiyatlara katılmak üzere Yunanistan’ın Başkenti Atina’ya gitmesi bekleniyor.

iha-adana
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 11:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?