2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Bu yaz 6 bin 500 çocuk yüzme öğrendi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın öncülüğünde "Adana’da yüzme bilmeyen kalmayacak" sloganı ile başlatılan yaz dönemi ücretsiz yüzme kursları tamamlandı. Adana Dağ Cenneti Yüzme Havuzu’nda düzenlenen yüzme kursları kapanış töreninde yüzme öğrenen çocuklar arasında bir yüzme yarışması düzenlendi.

Yarışmada dereceye giren çocuklara Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Tuncer Akdoğan tarafından ödülleri verildi.

Adana’da yaz dönemi boyunca 3 etap halinde devam eden ücretsiz yüzme kursları ile ilgili bilgi veren Akdoğan, 6 bin 500 çocuğa ücretsiz yüzme öğretebilmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Akdoğan, Başkan Durak’ın başlattığı ücretsiz yüzme kursları devam ettiği süre içerisinde kursiyerlerin kıyafet ve çantaları ile ulaşım masraflarının da belediye tarafından karşılandığına dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Akdoğan, bir dahaki yaz dönemi içerisinde de ücretsiz kursların devam edeceğini de söyleyerek, "Bir dahaki dönemde kursiyer sayımızın artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzme kurslarının yanı sıra, Türk Sanat Müziği (TSM), Türk Halk Müziği (THM), Halk Oyunları, Tiyatro dallarında 12 ve 35 yaş gruplarındaki kursiyerlere yaz dönemi boyunca ücretsiz olarak kurslar verildi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 12:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?