2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Cinayet sanıkları yargı önünde

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada tutuklu sanık Ali Korkmaz ile tutuksuz sanıklar Arif Korkmaz (19) ve ağabeyleri Muzaffer Kormaz (26) hazır bulundu. Duruşmaya öldürülen Özgür Özgül’ün annesi Saniye (46) ile babası Abidin Özgül de (52) katıldı.
’Kasten adam öldürmek, iştirak ve ölümle biten kavgaya karışmak’ suçundan 24 yıl ağır hapis istemiyle yargılanan Ali Korkmaz, cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Sanık Korkmaz, "01 HP 372 plakalı aracıyla sokaktan geçen Özgür Özgül’ün yeğenim Hakan’a çarptığını öğrenince hemen olay yerine gittim. Yeğenimi orada göremeyince şoka girdim. Hırsımdan Özgül’e vurdum. Oda sopa ile arabadan indi. Boğuştuk. Bana sopayla vurdu. Ben de kendimi korumak için bıçağı salladım. Yaralandığını görünce hastaneye götürmek istedim. ’Ben giderim’ dedi. Bu esnada ağabeyim Muzaffer yanımıza geldi. Yaralıyı onun arabasına taşırken maktulün babası geldi. Ben bu esnada korkup kaçtım. Kardeşlerimin olayla ilgisi yok" diyerek pişmanlığını dile getirdi.

Tutuksuz yargılanan Arif ve Muzaffer Korkmaz kardeşler de, "Biz maktule vurmadık. Olay yerine gittiğimizde her şey bitmişti. Hastaneye götürmek istedik. Babası alıp götürdü" dediler.
Baba Abidin Özgül ise "Olay yerine gittiğimde oğlum yerde yatıyordu ve 2-3 kişinin elinde sopa vardı. Kimin vurduğunu görmedim" diyerek sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.
Sıkı güvenlik tedbirleri altında gerçekleşen duruşma, delillerin toplanması ve şahitlerin dinlenmesi için ertelenirken duruşma salonundan çıkartılan acılı anne Saniye Özgül, sanıklara "Ekmeğimi yediniz, karşılığında oğlumu mu öldürdünüz? Yazıklar olsun" diye bağırdı. Öfkeli anne, polislerce mahkeme salonundan uzaklaştırılırken sanık yakınları da adliye arka kapısından dışarı çıkartıldı.

Olay 5 Temmuz 2004 tarihinde Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Huzurevleri mahallesinde meydana geldi. Özgür Özgül, 01 HP 372 plakalı otomobili ile 118 Sokak içerisinde, 12 yaşındaki Hakan Geçer’in kullandığı bisiklete çarptı. Çarpma neticesinde hafif şekilde yaralanan Hakan Geçer’in yakınları ile otomobilde bulunanlar arasında küfürlü tartışma yaşandı. Kavganın şiddetlenmesi üzerine aynı semtte fırıncılık yapan yaralı çocuğun dayısı Ali Korkmaz, otomobil şoförü Özgür Özgül’ü bıçakladı. Kalbinden aldığı tek bıçak darbesiyle ağır yaralanan Özgür Özgül, kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetti.

iha-adana
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 11:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?