2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Çukurova'da kuraklık tehlikesi devam ediyor

Çukurova’da son günlerdeki yağışlara rağmen kuraklık tehlikesinin geçmediği belirtildi.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Şahin Tekin, Çukurova’da Mart ayının tamamı ve Nisan ayının ortalarına kadar yağış alamayan ve kurumaya yüz tutan ekili alanların, son günlerdeki yağışlara rağmen toparlanamadığını söyledi.

Başkan Tekin, mevsim itibariyle yağmurların düzenli yağmadığına ve bazı bölgelere hiç yağmur düşmediğine dikkat çekerek, "Son günlerdeki yağışlar birçok bölgeye fazlasıyla düşerken, birçok yere damla yağmur düşmedi. Bu yüzden kuraklık tehlikesi hala sürüyor. Yağış alamayan bölgelerdeki ekinler bodur kaldı ve başaklar kurumaya yüz tuttu. Ancak bazı bölgelerde de yağmur nedeniyle buğdaylar kendine geldi. Özellikle havaların soğumasıyla oluşan nemli hava, başakların içini doldurmaya yaradı. Ancak genele baktığımızda tehlike sürüyor ve bu da verimin düşeceğini gösteriyor" dedi.

Başkan Tekin, Adana’daki çiftçi birlikleri ve odalar olarak oluşturulan koordinasyon kurulunun bölgedeki zarar ziyanla ilgili tespit çalışmalarını sürdürdüğünü ve alınacak ortak kararın çok yakında kamuoyuna deklare edilerek hükümetten destek isteneceğini ifade etti.
Tekin, ayrıca bölgede 2004 sezonunun pamuk ekimi yapılmasına rağmen halen 2003 yılı primlerinin açıklanmadığına da dikkat çekerek hükümeti, çiftçiye karşı daha duyarlı olmaya çağırdı.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 12:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?