6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Adana: Dayak cinayeti davası sürüyor

Adana’da kendisine sürekli dayak attığı gerekçesiyle 12 yıllık kocasını tabancayla vurarak öldürmek suçundan yargılanan Rabia Yoldaş’ın (22) duruşmasına devam edildi. Genç kadın, duruşmada bir önceki celsede çıkardığı taşkınlık yüzünden mahkeme heyetinden özür diledi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Rabia Yoldaş, hazır bulunurken, öldürülen Murat Yoldaş’ın annesi Özgür Yoldaş (60) ile babası Süleyman Sırrı Yoldaş (61) da davaya katıldı. "Kasten eşini öldürmek" suçundan ömür boyu ağır hapis istemiyle yargılanan Rabia Yoldaş, duruşma boyunca gözyaşı döktü. Genç kadın, bir yandan ağlarken bir yandan da oturduğu yerde tir tir titredi. Sanık Yoldaş, kendisine söz veren Mahkeme Başkanı’na "Geçen duruşmada sinirlerime hakim olamadım. Bu yüzden sizlerden özür dilerim" diye konuştu.

Mahkemeye sanık Rabia Yoldaş’ın babası Veysel Aksin de şahit olarak çağrıldı. Aksin, damadı Murat’ın kızını sürekli dövdüğünü belirterek "Kızımın vücudunda morluklar eksik olmazdı. Her defasında damadım düzelir diye bekledik sabrettik olmadı" dedi.

Avukatın yanı başında bulunan maktulün annesi Özgür Yoldaş, gelinin her defasında oğluna ağza alınmayacak ağır hakaretlerde bulunduğunu öne sürdü.

Gergin geçen dava delillerin toplanması için ertelendi.

Olay, Yurt Mahallesi 83 Sokak 21 numaralı evde 31 Ağustos 2003 tarihinde meydana gelmişti. İddiaya göre, koca dayağından kaçarak çocuklarını alıp babasının evine giden Rabia Yoldaş, burada peşinden gelen 12 yıllık eşi Murat Yoldaş’ı, aralarında geçen tartışma sonunda eşine ait ruhsatsız tabancasıyla vurarak öldürmüştü.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:09
Güncelleme :9 Ocak 2004 Cuma 17:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?