2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Deniz Kablumbağaları artık uydu ile izlenecek...

BOTAŞ Plajı'nda düzenlenen törene AK Parti Adana Milletvekili Zeynep Ayhan Tekin ve Adana Vali Yardımcısı Ahmet Narinoğlu'nun yanısıra çok sayıda basın mensubu katıldı. Törende konuşan AK Parti Adana Milletvekili Zeynep Ayhan Tekin, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi'nin çalışma yaptığı bölgelerde bu tür projeleri gerçekleştirmesinin önemini vurgulayarak, "Proje memnuniyet verici. Görünce heyecanlandım" dedi.

Proje ile ilgili bilgi veren Ekoloji Araştırmalar Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Ali Fuat Canpolat  "4 kaplumbağa için normalde 20 bin dolara mal olacak alıcı cihazları, projeye destek verenler sayesinde 15 bin dolara düştü. Biz bu yıl uydu alıcısı takıp suya göndereceğimizi kaplumbağalara isim vermedik" diye konuştu. Canpolat, uydu alıcıları sayesinde nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının denizde yaşamları hakkında önemli bilgilere ulaşılacağını ve bunu da bilime çok büyük katkıları olacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından üzerine uydu alıcısı yerleştirilen ve boy ölçüleri alınıp markalandırma işlemi yapılarak numara verilen kaplumbağa törenle denize salındı. Kaplumbağaların uydu alıcıları sayesinde denizde ve sahillerde izleneceği ve önümüzdeki yılda 4 kaplumbağaya uydu alıcısı yerleştirilmesi planlanan projenin yaklaşık 50 bin dolara mal olacağı ve projenin Türkiye'de ilk olduğu kaydedildi.

iha-adana
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2004 Çarşamba 10:11:29
Güncelleme :26 Temmuz 2004 Pazartesi 09:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?