2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Duvarı delip girdikleri dükkanları soyup soğana çevirdiler

Adana’da, kimliği belirsiz kişi yada kişiler, duvarını delerek girdikleri birbirine bitişik kırtasiye ve kuyumcu dükkanlarından 12 milyar lira nakit para ve 3,5 kilogram altın çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Saydam Caddesi üzerinde bulunan Saydam Apartmanı’nın zemin katında bulunan Saydam Kırtasiye’nin arka kapısını açarak içeri giren hırsızlar, burada bulunan 4 milyar lira nakit para ile birlikte kasada bulunan çeyrek altınları ve cep telefonu kontörlerini çaldı. Bununla yetinmeyen hırsızlar, daha sonra kırtasiyenin duvarını delerek bitişikteki Yonca Kuyumcu’ya girdi. Hırsızlar, kuyumcunun arka bölümünde bulunan çelik kasayı oksijen kaynağıyla açarak içerisinde bulunan 8 milyar lira ile birlikte 3.5 kilogram altını da çalarak kayıplara karıştı.

Hırsızlık olayı, kırtasiye çalışanlarının sabah işyerine gelmeleriyle ortaya çıktı. Olayın geçtiğimiz Cumartesi gecesi meydana gelmiş olabileceğini belirten semt sakinleri, "Cumartesi akşamı kuyumcunun alarmı çalmıştı. Polis ekipleri gelip baktıktan sonra ayrıldılar" diye konuştu.
Kuyumcu Nasır Cırık, bütün servetinin hırsızlar tarafından çalındığını ifade ederken kırtasiyeci Erdoğan Numanoğlu ise kasasında bulunan 4 milyar lira nakit parası ile çeyrek altınları ve cep telefonu kontörlerinin alındığını söyledi.
Polis ekipleri olayla ilgili tahkikata başladı.

ADANA-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 11:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?