2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Eski osmanlı süsleme sanatı sandıklara yansıdı

İşyeri sahibi Yaşar Dınız, Kahramanmaraş’ta bulunan atölyelerinde ahşap oyma sanatı ile yapılan bir çok ürünün toptan ve perakende satışını yaptıklarını belirterek, Osmanlı dönemine ait motifleri, oyma sanatıyla birleştirerek ortaya çıkan ahşap el ürünlerinin satışını yaptıklarını söyledi.


Osmanlı döneminden bugünlere ulaşan en gözde motiflerin, çeyiz sandıklarının üzerine ahşap oyma sanatıyla işlenerek, ortaya mükemmel ürünlerin çıktığını kaydeden Dınız, "Özel siparişler ile eski tip sandıkların motiflerini, sandıkların veya diğer ahşap ürünlerinin üzerine yapabiliyoruz. Osmanlı döneminden günümüze uzanan bir çok motifi de, yine ahşap sandıkların üzerine işleyebiliyoruz. Ahşap Osmanlı motifli sandıkların fiyatları 75 milyon ile 200 milyon lira arasında değişiyor" diye konuştu.


Yeni nesil çiftlerin ahşap ev ürünlerine ilgi gösterdiklerini vurgulayan Dınız, "Gençler tarafından el işlemeli ahşap ürünlerine büyük ilgi var. Osmanlı motifleri ile süslü çeyiz sandıkları sadece sandık olarak değil, otantik olması bakımından televizyon sehpası olarak da kullanılıyor. Kimileri ise sandıkları oturma odasının ortasına koyarak sehpa olarak kullanıyor. Yeni nesil, sandıkları artık çok yönlü kullanıyor" dedi.


İşyerinde, ceviz, ardıç, katran, sedir, andız, gürgen gibi ağaçlardan, kilim işlemeli, cam çerçeveli sandıkların yanı sıra, camekanlar, çeşitli mücevher kutuları, fiskos, telefonluk, televizyon sehpaları, köşelikler ve rahle gibi ürünler özel siparişle yapılabiliyor.

iha-adana
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 13:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?