2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Adana: Gasp davası sonuçlandı...

Adana'da, çeşitli tarihlerde 2'si bayan 4 vatandaşın para ve eşyalarını bıçak zoruyla aldığı iddiasıyla yargılanan 23 yaşındaki Soner Kaplan, toplam 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.
Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada tutuklu sanık Soner Kaplan hazır bulunurken müştekiler Figen Zağılı, Sultan Usanmaz, Abdullah Saraç ve Ekrem Aydın ise duruşmaya gelmedi. Müştekiler, daha önceki duruşmalarında sanığı mahkeme heyeti önünde teşhis ederek kendilerini bıçakla gasp eden kişinin Soner Kaplan olduğunu bildirmişlerdi.
"Silahlı gasp" suçundan toplam 72 yıla kadar ağır hapis cezasıyla yaklaşık 6 aydır tutuklu yargılanan Soner Kaplan, "Ben kimseyi gasp etmedim. Hırsızlık yaptım. Silah da kullanmadım" diye kendini savundu.
Duruşma sonunda mahkeme, sanığın müştekiler Figen Saraç ve Ekrem Aydın'ı gasp etmekten 15'şer yıl ağır hapse, Sultan Usanmaz'ı gasp ettiği gerekçesiyle 18 yıl ağır hapis cezasına ve Abdullah Saraç'a gasp etmeye teşebbüste bulunduğu gerekçesiyle 5 yıl ağır hapse mahkum etti. 4 ayrı gasp suçundan toplam 53 yıl ağır hapis cezasına mahkum edilen Soner Kaplan'ın yasa gereği en fazla 36 yıl hapis cezasından fazla ceza alamayacağı için bu cezası 36 yıl ağır hapis cezasına indirildi.
Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde çeşitli tarihlerinde Seyhan İlçesi DSİ çamlığı Seyhan Anadolu lisesi civarında yaşanan olayda, parasız kalan sanık Soner Kaplan'ın, bıçak zoruyla yalnız gitmekte olan vatandaşların önüne keserek, tehditle para, cep telefonu ve değerli eşyalarını aldığı öne sürülmüştü.
ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 13:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?